Aktywne Wpisy

heksengerg +46
Dziewczyny, 7 marca bylam na powiększaniu ust 1 ml, dzisiaj byłam dodać 0,5 ml. Czy według was to są dobrze zrobione usta? Bo mi coś dziwnie to wygląda.
#usta #beauty #rozowepaski
#usta #beauty #rozowepaski
źródło: temp_file8155344116772793467
Pobierz
Fox_de_Clermont +230
Dajcie się pochwalić. Wychowywałem się w biednej rodzinie. Po 30tce spełniam marzenia z dzieciństwa. #chwalesie #pijciezemnakompot
źródło: IMG_20250425_135214
Pobierz

17 listopada miało 12 blg, wczoraj i dziś zmierzyłem 4. Poczytałem trochę różnych for i postów, i padło stwierdzenie że brewkity bardzo głęboko potrafią odfermentować, nawet do 1 blg.
P--o fermentowalo/fermentuje w piwnicy gdzie mam stałe 16,5 stopnia. Absolutnie nie chcę się spieszyć z butelkowaniem, żeby jakiegoś błędu nie popełnić.
Pytanie 1- czy jeżeli jutro i pojutrze blg utrzyma się na 4 to ok, i tak może zostać? Raz tylko zajrzałem na chwilę do fermentora w 5 dzień, i piana nie była zbyt obfita, a starałem się brzeczkę natlenić.
Pytanie 2- wrzucenie 30g citry w woreczku do chmielenia będzie dobrym pomysłem? Ogólnie wszystko robię w 1 wiadrze z kranikiem, pojutrze chciałbym chmiel wrzucić i potrzymać jeszcze parę dni, bez przelewania na cichą.
Każda wskazówka mile widziana, również jak coś zrobilem nie tak w procesie to proszę o poprawę :)
#piwowarstwo
Piana nie jest żadnym wyznacznikiem. Ja kilka razy nie miałem praktycznie piany a i tak odfermentowało.
Jak masz tylko jedno wiaderko, to wrzuć najlepiej w pończosze. Te woreczki mają raczej duże oczka i sporo chmielu się przedostanie do piwa.