Imperator_Wladek
Jest w pytę
#tvpis
778
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
prawiedobrze
prawiedobrze
@Imperator_Wladek: W skrócie: "ruchamy was, ale litwa i estonia rucha swoich obywateli jeszcze bardziej" xd
776
tofian
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
627
Janusz_Lubikwasa
39
Jergen
Jergen
@Imperator_Wladek: Nie długo Zimbabwe będą pokazywać, że TAM JEST WIEKSZA INFLACJA LEWAKU!
26
deckard89
@Imperator_Wladek a to rzeczywiście w Niemczech jest 6%? Bo coś czytałem, że jest rekordowa i wynosi 4,5. Czy się mylę ( ͡€ ͜ʖ ͡€)
11
GonzoMMz
@Imperator_Wladek: tak szczerze mówiąc to szkoda mi Litwinów i Estończyków, nie dość że inflacja galopuje mocniej niż u nas, to jeszcze nie mają swojej waluty i własnego banku centralnego, a europejski bank ma w p-----e ich inflacje xd
10
Furox
Furox
  • adult
8
Imperator_Wladek
@deckard89:

Inflacja w listopadzie 2021 r. w Niemczech, liczona według Eurostatu (HICP), wzrosła aż o 6 proc.

Z kolei krajowy wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych (CPI) wzrósł o 5,2 proc. rok do roku

https://www.money.pl/gospodarka/inflacja-w-niemczech-jest-najwyzsza-od-blisko-30-lat-6710041607944800a.html
7
a.....r
@prawiedobrze: @tofian: w sumie myślenie typowego p0laka: bardziej cieszy gdy sąsiad ma gorzej niż gdy ja mam lepiej.
3
Szympek_06
@Imperator_Wladek: dziwne, że słupek Polskiej inflacji nie jest zielony
2
KiszeKapuste
@Imperator_Wladek: LEPSI OD NIEMCA
1
bitcoinowa-babuszka
Turcje mogli porównac ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1
cranberry250
@Imperator_Wladek: Mogli dać Turcję dla skali, a nie jakaś tam Estonia

Amatorzy...
0
M.....2
@Imperator_Wladek: @tofian: @prawiedobrze: obstawiam, że część widzów nawet nie wiedziała w momencie ukazania się tego slajdu, że coś takiego jak Estonia istnieje i gdzie ona jest xD
0
MilusiMisio
@deckard89: tak ale ważne jest też to że Niemcy rok temu obniżyli VAT na żywność, teraz wrócił do normy, to sztucznie zawyża odczyty
0
GonzoMMz
@Janusz_Lubikwasa: nasz bank centralny jakieś tam drobne ruchy wykonuje, zbyt wysoka podwyżka stóp procentowych nie była by zbyt dobrym rozwiązaniem, nie chodzi tylko o to że kredytobiorcy hipoteczni dostali by sraczki, ale też wiele przedsiębiorstw jest mocno zakredytowanych, mogłoby to doprowadzić do masowych plajt i wtedy to już naprawdę nie mielibyśmy żadnej klasy średniej. I wcale na inflację tak wielka podwyżka nie musiałaby mieć wielkiego wpływu, bo duża jej część
0
F.....o
F.....o
W skrócie: "ruchamy was, ale litwa i estonia rucha swoich obywateli jeszcze bardziej" xd

@prawiedobrze: Przypadkowo to nie Litwa jest liderem wzrostu PKB UE za ostatnie lata?
0