Wpis z mikrobloga

Hej Mirki,
potrzebuję porady. Chciałbym kupić sobie set do grania w gry wyścigowe (np. Forza czy F1 2021) na Xboxie. Myślałem o zestawie fotel plus kierownica. Myślałem początkowo o:

Fotel:
- Playseat Challenge
- Playseay Evolution / Evolution Pro

Kierownica:
- Logitech G920
- Thrustmaster TMX
- Thrustmaster T300 RS (będzie banglać z Xboxem?)

#f1 #forza #xbox #pytanie #gaming #gry #konsole
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@hu2jec123: Nie muszą być konkretnie wyżej wymienione, ale to jest mniej więcej mój maksymalny budżet. Inne propozycje również rozważę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mzuczek: jeśli nie zamierzasz bawić się na poważnie w simracing (Forza i F1 to nie są symulacje), TMX (nawet ten podstawowy z plastikowymi pedałami) wystarczy na pewno. Ja używam TMX do Assetto/rFactor i jest gitara.
  • Odpowiedz
  • 1
Zalezy. Jak to ma byc do esportu to tx zdecydowanie lepszy. Jak sie chcesz bawic to tmx wystarczy.
Mnie w tmx tylko bolo plastik zamiast skóry ( jak w logitechu) ale jezdzilem na g920 i na tmx i roznica na rzecz tmx jest spora. Sam mam, bawię się świetnie
  • Odpowiedz
@mzuczek: w TX możesz wymieniać obręcz kierownicy jak Ci się znudzi ta standardowa, np. na taką, no i ma lepszy force feedback. Z drugiej jednak strony jak zamierzasz tylko rekreacyjnie pykać w forzę i gnioty f1 od codemasters na xboxie, to tmx powinno styknąć
  • Odpowiedz