Wpis z mikrobloga

Cześć,
przed chwilą na moim OnePlus 8T zniknęło VoLTE oraz VoWiFi. Do tej pory działało bez problemu w heyah 01 i nagle ni z tego ni z owego nie mam żadnej z usług (mimo tego, że będąc na danych komórkowych, pojawia się zasięg LTE+). Czy ktoś wie, czy są jakieś problemy aktualnie? Dodam również, że zauważyłem jakieś problemy z łączeniem z siecią, tzn przełączając się na dane komórkowe pojawia się wykrzyknik koło sygnału (chyba brak połączenia z usługami google, czy cokolwiek) i tak jak normalnie znikało to bardzo szybko, tak teraz zajmuje to znacznie więcej. Czy ktoś wie czy są jakieś problemy z tą siecią?
Dodam, że próbowałem restartu telefonu, tryb samolotowy i nic to nie dało.
#heyah #tmobile #oneplus #telefony
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@trawel: to samo miałem. Wydaje się że wywalili te funkcje w aktualizacjach :/

Jaki masz DRM? Bo mi nie pozwala oglądać filmów hd na VOD
  • Odpowiedz
to samo miałem. Wydaje się że wywalili te funkcje w aktualizacjach :/

@Rad-X: ale w jakich aktualizacjach? Jeszcze godzinę temu wszystko działało, podłączyłem telefon do ładowania, po odłączeniu zobaczyłem że nie działa ani to ani to (w ustawieniach mam włączone obie usługi).
DRM mam L1, nie wiem jaki związek by to miało mieć.
  • Odpowiedz
Dobra, okazało się, że #tmobile ma jakiś problem z lte co może się przejawiać problemami zarówno z volte jak i vowifi. Także temat do zamknięcia.
  • Odpowiedz
@avira: Tak, zrestartowałem przed chwilą telefon i widzę, że mam vowifi, a po rozłączeniu z wifi, przełączyło się na volte.
Nie wiem czy na pewno już jest wszystko naprawione, ale póki co wygląda na to że działa (przynajmniej u mnie).
  • Odpowiedz