Aktywne Wpisy

jmuhha +2
Wytłumaczy mi skąd faceci koleżanek mają 3000 na zakup pierścionka i z 5000 zł na wyjazd na wakacje gdzie się oświadczają? ( ಠ_ಠ)
Podczas świąt naliczyłam 4 nowe pary wśród znajomych (╥﹏╥)
Podczas świąt naliczyłam 4 nowe pary wśród znajomych (╥﹏╥)
źródło: 1000026376
Pobierz
Wojciech_Skupien +309
Syn lvl 5 zaprosił sobie kolegę na chatę, stoję w kuchni i słyszę jak mówi mu "a mój tata to mój przyjaciel i on potrafi wszystko".
W jednej sekundzie zrobiło mi się ciepło w sercu.
I zamiast na tym skończyć, to musiał podkoloryzować i ryczy: "Tato! Stań na rękach bo Stasiu nie wierzy!".
Moje zdolności negocjacyjne z pięciolatkami są nikłe, więc podjąłem się tej próby by bronić swojego imienia w oczach syna
W jednej sekundzie zrobiło mi się ciepło w sercu.
I zamiast na tym skończyć, to musiał podkoloryzować i ryczy: "Tato! Stań na rękach bo Stasiu nie wierzy!".
Moje zdolności negocjacyjne z pięciolatkami są nikłe, więc podjąłem się tej próby by bronić swojego imienia w oczach syna

1. Można podłączyć tylko wybrane urządzenia poprzez przedłużacze, ale warto wiedzieć, by te miały odpowiedni przekrój - min 1.5mm², i były 3 żyłowe.
2. Można podłączyć do całej instalacji do uruchamiania ręcznego, ale MUSI być rozlacznik I-0-II lub inaczej zwany sieć agregat.
3. Może to być agregat z automatycznym zapłonem, tylko aby takiego używać musi być zgoda Zakładu Energetycznego, projekt, układ SZR (samoczynne załączenie rezerwy), pomiary.
#zzyciaelektryka #gruparatowaniapoziomu #elektroenergetyka #agregaty
@Strieloka: trochę więcej lat temu, gimbaza, wakacje lipiec/sierpień po wichurach na Dolnym Śląsku:
tydzień bez prądu, ale to był najlepszy tydzien wakacji w domu ever:
- brak zadań bojowych, tylko trzeba było po paliwo do agregatu pojechać czasem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- spotkania
Agregat powinien posiadać AVR. Podpowiem, nie wszystkie piece grzewcze chcą się uruchamiać. W takim przypadku lepiej sprawdzi się inwerterowy.
Sprawdza
źródło: comment_163870227900q8Vsznky57h9JEvqth8B.jpg
Pobierz