Wpis z mikrobloga

pacjent - szajsung
padł ekran, telefon się włącza, jest wibracja
telefon na gwarancji, ale chciałbym zgrać zdjęcia bo serwis na pewno standardowo wszystko skasuje
czy jest możliwość dostępu do danych gdy nie da się kliknąć opcji transferu plików na ekranie?
#telefony #android #smartfon #samsung
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@niegwynebleid: Z tego, co widzę, to istnieją przejściówki MHL => HDMI, więc wtedy nawet specjalnego monitora/TV nie potrzeba.

Warto mieć takiego dongla, co dzisiaj zwą to "stacją dokującą USB" - wtedy podłączasz monitor, klawiaturę i mysz i robisz co chcesz.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
No i to są konkrety. Tylko jeszcze nawet jak będę miał ekran to jak kliknąć w transfer? Rozdzielacz USB by był chyba potrzebny dodatkowo i podłączyć mysz?
  • Odpowiedz
@niegwynebleid: takie coś na USB-C: https://www.google.com/search?tbm=isch&q=stacja%20dokuj%C4%85ca%20USB%20MHL%20HDMI%20USB%20DeX&tbs=imgo:1

Jeżeli masz tam micro-USB, to nie mam orientacji w temacie, ale MHL też istnieje dla micro-USB, tylko nie wiem, czy wtedy HUB zadziała (na chłopski rozum, to nie zadziała, bo micro-USB ma fizycznie za mało linii/sygnałów/kanałów).

Możesz mieć sytuację, że np. ekran nie wyświetla, ale warstwa pojemnościowa/dotykowa reaguje - wtedy dasz radę bez klawiatury i myszy.

Jeżeli jednak musiałbyś mieć ekran, klawiaturę i mysz,
  • Odpowiedz
@niegwynebleid: nie wiem, ja miałem jakiegoś starego samsunga (nawet dwa w sumie) to normalnie go podpinałem do kompa i zależnie od kabla albo go wykrywało jako telefon albo jako dysk przenośny
  • Odpowiedz