Aktywne Wpisy

Ko_Otu +265
Żona rodzi, dajcie plusa na odwagę :D
Wychowam jak swoje
Wychowam jak swoje
źródło: temp_file3706837140408939250
Pobierz
Bakardi +1
Pytanie do kogoś kto ogarnia elektrykę, posiadam na klatce schodowej takie lampki mam założony włącznik schodowy na dole włączam światło u góry mogę wyłączyć i na odwrót. Sprawa wygląda tak że muszę podłączyć na tej klatce wzmacniacz sygnału wifi lecz nie posiadam tam gniazdka elektrycznego, czy dałoby radę jakoś przerobić jedna tą lampkę i podłączyć zamiast niej gniazdko elektryczne tak żeby cały czas tam był prąd pomimo wyłączonych/włączonych lampek na schodach? Proszę
źródło: 1000011876
Pobierz![Motorniczy dostał pięścią w twarz. Zareagował na p-----c na przystanku [VIDEO]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/c325b0049a6a4a8662cc75990f2c58c04ea0b97549587ac260933fe8eb9f8f8f,q80.jpg)

Tytuł: Outpost 2
Autor: Dmitry Glukhovsky
Gatunek: fantasy, science fiction
ISBN: 9788366873278
Wydawnictwo: Insignis
Forma książki: książka
Ocena: ★★★★★★★☆☆☆
Kontynuacja Outpostu i prawdopodobnie ostatnia już część tej serii.
Tym razem mamy 2 miasta, w których dzieje się akcja, do Jarosławia dołącza Moskwa. Imperator nagradza swoich najwierniejszych i najdzielniejszych wojaków. Z honorami wiąże się również niemal samobójcza misja, którą dostają. Oddział wysłany zostaje do Jarosławia, celem zbadania co tam się stało i czemu poprzednie zwiady nie wróciły do teraz. Na czele oddziału staje Lisicyn. Pechowo dla niego, na chwilę przed wyjazdem poznaje baletnicę, w które od razu się zakochuje. Z jej perspektywy będziemy mogli poznać równoległe wydarzenia w Moskwie. A do pełnej obsady dołączą również bohaterowie z pierwszego tomu.
Trudno mi było polubić te 2 książki, choć zapowiadały się na bardzo dobre postapo, wyszło mocno średnio. Drugi tom jest zdecydowanie lepszy od pierwszego, ale dalej od najlepszych pozycji z tego gatunku dzieli go przepaść. Sam motyw zagłady jest ciekawy, choć mam wrażenie, że autor nie do końca przemyślał skalę tego zjawiska i tempo rozwoju. Bo żeby objęła cały świat potrzebowalibyśmy ze 100 tomów.
Przeciętna seria, nie polecam, chyba że ktoś jest ogromnym fanem tego gatunku i samego autora.
Książka miała i dalej ma, czasową wyłączność w Empiku, co jest moim zdaniem kiepskim posunięciem, bo nie jest dostępna w Empik GO, a tylko w formie fizycznej papierowej.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
164/150
#bookmeter
źródło: comment_1639260132FXEjVfP64MeHkTZh4NDV6M.jpg
PobierzŚrednia ocena z Wykopu: ★★★★★★★☆☆☆ (6.5 / 10) (2 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2022-01-01 12:00 tag z historią podsumowań »
W abonamentach: www.legimi.pl
Kategoria książki: