Wpis z mikrobloga

@MateuszSobierajRIGCz:
#gotowanie #chwalesie #wykop #blog # #szwajcaria #liechtenstein #discord
https://discord. gg/GPm6UvYBCf

W Liechtensteinie uprawia się na polu lokalną odmianę kukurydzy Red Rebel, która występuje na powierzchni uprawy 0,3 hektara.
ZAPIEKANKA Z MĄKI KUKURYDZIANEJ Z LIECHTENSTEINU.
Składniki

Składniki na 4-6 porcji "Rebelauflauf
– 900 ml wywaru warzywnego
– 350 g kaszy kukurydzianej
– 300 g warzyw (np. pory, marchew, szparagi)
– 4 łyżki posiekanych ziół ogrodowych (np. pietruszka, szczypiorek)
– 4 jajka
– 150 g ostrego sera (np. Appenzeller, Gruyère)
– 100 g pomidorków koktajlowych
– 100 g sera twarogowego
– 100 ml śmietany
– masło klarowane, sól, pieprz.

Używamy zwykłej kaszy kukurydzianej, następnie myjemy i posiekamy warzywa, opłukujemy zioła, wysuszymy i posiekamy. Następnie gotujemy do wrzenia wywar warzywny, wsypujemy kaszę kukurydzianą i gotujemy na delikatnym ogniu, aż powstanie pasta.
Warzywa podsmażamy na maśle klarowanym i odstawiamy na dalszy plan. Wymieszaj jajka, zetrzyj ser i prze połowów pomidory. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Do ostudzonej masy kukurydzianej wmieszaj warzywa, żółtka, starty ser, twaróg i śmietanę. Białka ze szczyptą soli ubijemy na sztywno i zmieszamy do masy. Na koniec włóż posiekane zioła. Wlej masę do wysmarowanego masłem naczynia do zapiekanek i ułóż na niej pomidory, przekrojoną stroną do góry. Piec w piekarniku przez około 45 minut. Miłego dnia!
MateuszSobierajRIGCz - @MateuszSobierajRIGCz: 
#gotowanie #chwalesie #wykop #blog # ...

źródło: comment_1640614592MtrZfajQ2s7d5hDvXGJb7H.jpg

Pobierz