Wpis z mikrobloga

Te osiedla na wylotowce to niezla patologia. Ludzie pocieszaja sie, ze bedzie tam niebawem obwodnica i sie korki poluzuja. Moze i sie poluzuja, ale co z tego, jak tam nie ma gdzie wyjsc na spacer, pobiegac, pojezdzic na rowerze. Typowa sypialnia, mistrzejowice duzo lepsze.
  • Odpowiedz
@michok91: @Krzyshake: najlepsze jest to że mieszkając 5-6 lat temu na górce narodowej wschód zdarzało mi się szybciej dojść do pracy na 9 w okolicach nowego kleparza niż jakbym miał jechać autobusem, a idąc na piechotę po drodze mijałem 3-4 autobusy 503 stojące w jednym korku xD oczywiście w coś wsiadać pod UR ale już stwierdzałem że 15 min mi różnicy nie zrobi a będę zdrowszy

oczywiście jazda
  • Odpowiedz
@Loginconajmniej4znaki: Ja mieszkalem chwile na felinskiego, ale szybko wypowiedzialem umowe ( ͡° ͜ʖ ͡°) znajomy ostatnio kupil mieszkanie na banacha, mowi ze u mnie na hucie mu sie nie podoba. W duszy patrze na niego z politowaniem ( ͡° ʖ̯ ͡°) on jeszcze nie wie co ich tam czeka.
  • Odpowiedz
@Krzyshake: tam często w 38 minut nawet autem czy mpk nie zrobisz tego dystansu dodając do tego remonty przy opolskiej i na wylocie na warszawe czy trudny wyjazd z 29 listopada w lewo na centrum ( po lokalizacji widzę ze to okolice kościoła na 29 listopada) to w nocmalnych godzinach to pewnie lekko 1h autem/mpk
  • Odpowiedz
@michok91 ale głupoty gadasz. Masz park Witkowice, dolina prądnika, park bialopradnicki. Bardzo przyjemnie okolice, żyje już tu prawie 10 lat ;) a jak teraz będzie tramwaj to masz 10 min do pętli KG z której dojedziesz absolutnie wszędzie.
  • Odpowiedz