Aktywne Wpisy

chwed +148
Popatrzmy sobie na cywilizację francuską i na cywilizację polskich parków przemysłowych.
We Francji np. podwyższenie wieku emerytalnego o dwa lata to nie jest zwykła decyzja administracyjna. To casus belli. Na ulice wylewają się tłumy. Palą się barykady, płoną opony, dym zasnuwa Pola Elizejskie, a związki zawodowe mają w pogotowiu całe arsenały… no, powiedzmy, bagietek, ale takich czerstwych, którymi można zrobić krzywdę. Francuski pracownik traktuje każdą niekorzystną zmianę jak osobistą zniewagę. Dla niego praca
We Francji np. podwyższenie wieku emerytalnego o dwa lata to nie jest zwykła decyzja administracyjna. To casus belli. Na ulice wylewają się tłumy. Palą się barykady, płoną opony, dym zasnuwa Pola Elizejskie, a związki zawodowe mają w pogotowiu całe arsenały… no, powiedzmy, bagietek, ale takich czerstwych, którymi można zrobić krzywdę. Francuski pracownik traktuje każdą niekorzystną zmianę jak osobistą zniewagę. Dla niego praca
źródło: image
Pobierz
Herm1t +2
A tak poważnie rozmawiając - jaka część waszego portfolio to GPW?
Każdy mówi żeby dywersyfikować i nie siedzieć po j---a w GPW tylko jakieś 30%, a przecież tutaj najlepsze banany są i mniejsza prowizja, bo nie ma przewalutowania.
#gielda
Każdy mówi żeby dywersyfikować i nie siedzieć po j---a w GPW tylko jakieś 30%, a przecież tutaj najlepsze banany są i mniejsza prowizja, bo nie ma przewalutowania.
#gielda

* Wykopują kłamstwa, że facebook Konfederacji spadł przez fejki.
* Zakopują surowe informacje, że facebook Konfederacji spadł za materiał z Polsat News, Info że obrazek z Rumunii jest z Rumunii i odezwę do szkalującego Polskę dyplomaty z zagranicy.
#konfederacja #wykop #facebook #codziennyneuromozg
Żeby ich dotrzymywać, musi istnieć instytucja, która pilnuje wywiązania się z umowy i karze gdy nie wywiązano się z umowy.
Język umowy musi być zrozumiały, w jakimś stopniu standaryzowany, żeby obie strony jak i instytucja pilnująca mogła ustalać czy umowa została złamana i czy w ogóle ma sens, więc czy w ogóle obowiązuje.
Z racji różnych sił różnych podmiotów, musi to być
@milymirek: a mimo to konfederacja przyklaskiwała łamaniu prawa. Ktoś kto otworzył drukarnie, czy piekarnie - "podpisał" umowę, że będzie świadczył usługi przestrzegając obowiązującego prawa. Gdy ci tego nie dotrzymali, to konfederacja w imię wolnego rynku lobbowała zmianę prawa i legalizację jego złamania.
@milymirek: TAK BYŁO
No tak było - Nie było żadnych innych materiałów, prócz tych trzech.
Możesz sobie wybrać, za które z nich spadli.
@kot_z_wolnego_wybiegu: Ja w tym wpisie nie napisałem, czy nie mogą (o tym w innych moich wpisach).
Tutaj napisałem o zachowaniu wykopków, które sieją dezinformację i zwalczają rzetelne dane.
Jest
@Leniek: Że moja opisuje zaistniałą sytuację.
@Leniek: Nie. Rozumiem, że chcesz żebym przeszukał historię i wrzucił tą uciętą rozmowę?
Najwyraźniej ciągle myślisz o małych dzieciach i aż musisz o nich wszędzie pisać. (ಠ‸ಠ)
źródło: comment_1642097110Cw7kEMHSzTNAzGcyhiqJNP.jpg
Pobierz@Leniek:
źródło: comment_1642097260bhinFj6aC2aquXwXYcJA8m.jpg
Pobierzhttps://www.wykop.pl/wpis/59717885/sosnierz-wczoraj-zostal-opluty-i-dostal-kopa-w-dup/
Nie wiem czy to jedyne.
Sprawdziłem, że już mnie odblokowałeś. To muszę notatkę zaktualizować.
źródło: comment_1642097554hyfx4CxqbmGfcgmt1JTokw.jpg
Pobierzźródło: comment_1642097672u1ELVV7DuaxePCw5il4ljo.gif
PobierzNie dość że miły, to jeszcze najbardziej wiarygodny. :D
@milymirek: w większości wykopki mają bekę z tego, że konfederację kopnęła w dupę ich własna retoryka, a teraz robią fikołki. Jak zamordystę dosięga jego własny zamordyzm, jest to wielce satysfakcjonujące.
Taka sama będzie radość, jak się pisowcami zajmą zgodnie z ich nowelizacjami prawnymi, a dopiero po tym je odkręcą :)
@kot_z_wolnego_wybiegu: Ale ich nie dopadł ich własny zamordyzm, tylko cudzy .:D
No albo ty jako kotzwolnego_wybiegu masz jakieś idee i chcesz żeby były realizowane, albo masz moralność sytuacyjną.