Aktywne Wpisy

donfallo +86
źródło: temp_file1072318782502959562
Pobierz
Jak oglądać youtube na telefonie tak żeby nie musieć oglądać tych chędożonych reklam co 3 minuty? (╯°□°)╯︵ ┻━┻ za darmo ofkors ( ͡º ͜ʖ͡º)
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file1072318782502959562
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Tytuł:
SolarisAutor:
Stanisław LemGatunek:
fantasy, science fictionOcena:
8/10ISBN:
9788308049051Wydawnictwo:
Wydawnictwo LiterackieLiczba stron:
328Fabuła:
Główny bohater ląduje na stacji kosmicznej planety Solaris, która jest jednym, wielkim, żyjącym oceanem. Od tego momentu zaczynają dziać się naprawdę dziwne rzeczy...
Moja opinia:
Czytało mi się świetnie! Lubię dobrą akcję, jej zwroty, lubię być zaskakiwany podczas lektury - "Solaris" Lema wszystko to oferuje. Zostałem przez książkę pochłonięty do cna i z coraz większym zaciekawieniem przekładałem kolejne strony.
Na początku klimat jak z "Obcego" lub "Coś" - gęsty, ciężki, tajemniczy. Później rozwija się jak dobre, klasyczne SF wciąż zaskakując i odkrywając kolejne tajemnice. Końcówka jak najbardziej ok:
- nie jest fabularnie "z przytupem" (chociaż może i jest?) jak np. w "Kongresie Futurologicznym" (czego oczekiwałem);
- jest bardziej jak łagodne uderzenie dużego bębna, które pozostawia po sobie echo, które chcemy badać.
Właśnie dlatego po skończeniu książki troszkę jeszcze poczytałem, aby zrozumieć/upewnić się o czym ona była (a można ją rozumieć wielopoziomowo). Gdyby był jakiś wykład/odczyt na temat "Solaris", chętnie bym na niego poszedł. Jeśli macie warte uwagi teksty/filmiki na temat "Solaris", podzielcie się nimi, proszę, w komentarzach :)
Dobrze spędzony czas!
Będę wracał do Lema po więcej ;)
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #stanislawlem #solaris #fantasybookmeter #sciencefictionbookmeter
źródło: comment_1642613083sQhBVZq6rmK9WnKieh9ywQ.jpg
PobierzŚrednia ocena z Wykopu: ★★★★★★★★★☆ (8.3 / 10) (14 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2022-02-01 12:00 tag z historią podsumowań »
W abonamentach: www.legimi.pl
Kategoria książki: fantasy, science