Jeśli ktoś zastanawia się nad zakupem kuchni z Ikea to chętnie wam opowiem moje historię która pokazuje na jakim poziomie jest montaż oraz reklamację w Ikea. Panowie od montażu nie mieli zielonego pojęcia jak montować kuchnie. Całość projektu przesunęli o kilka cm bo tak im było łatwiej. Wyrwali dziurę w suficie bo przez to że przesunęli ścianę otwór do wentylacji nie był w osi z okapem. Tak zamontowali syfon że po pierwszym użyciu wypadł i zalał kuchnie. Ogólnie wyszło ok 60 niezgodności które Ikea rozwiązuje od 7 grudnia. Na wtorek mam ustawiony montaż na poprawki ale nikt nie dał mi znać co będzie poprawione. Kilka razy dziennie dzwonie ja infolinię i nic. Panowie podczas montażu uszkodzili zmywarkę, ścianę i sufit. Więcej Zdjęć w komentarzach. Taki teraz chyba standard @IKEApl #ikea #kuchnia
@Norskee u mnie zapomnieli bo silikonie między blatem na płytkami. Pod zlewem jest za malo i się leje. Rozumiem że można coś spaprać ale reklamację na tym poziomie to masakra.
@Inkwizytor_91: tak na szybko. jak to powinno byc zrobione i jak jest zrobione XD oczywiscie specjalista z leroy dobieral blat do tego XDDDDDD
niebieskie to obrzygany silikon wystajacy z kazdej strony i czerwone to jebitne dziury wielkie szpary miedzy zlezozmywakiem a szafkami, bo przeciez jest zle zamontowane i sie szpara robi XD
@Inkwizytor_91: ja p------e. U mojego znajomego tak samo bylo tylko z black red white. Z 3 razy mu fronty wymieniali bo tak przy montażu obili. Nie wspomne o drzwiach szklanych ktore przycinali szlifierka i co moglo sie stać pękły po całości 9 misiecy czekal na nowe
@Pankuronium Nie mają, gość z Ikea powiedział że nie mieli za dużego pojęcia. To jakiś podwykonawca Ikea. Duże rzeczy wyszło po montażu. Oni skończyli koło 21...
Panowie od montażu nie mieli zielonego pojęcia jak montować kuchnie.
Całość projektu przesunęli o kilka cm bo tak im było łatwiej.
Wyrwali dziurę w suficie bo przez to że przesunęli ścianę otwór do wentylacji nie był w osi z okapem.
Tak zamontowali syfon że po pierwszym użyciu wypadł i zalał kuchnie. Ogólnie wyszło ok 60 niezgodności które Ikea rozwiązuje od 7 grudnia.
Na wtorek mam ustawiony montaż na poprawki ale nikt nie dał mi znać co będzie poprawione.
Kilka razy dziennie dzwonie ja infolinię i nic.
Panowie podczas montażu uszkodzili zmywarkę, ścianę i sufit.
Więcej Zdjęć w komentarzach. Taki teraz chyba standard @IKEApl
#ikea #kuchnia
źródło: comment_1643530755esbgWivVKdrKfrn4T3aGHO.jpg
Pobierzźródło: comment_16435308587GZGW2hV7Rf8AbF30Sh9uC.jpg
Pobierzźródło: comment_1643530927kro2pNZuggdFpLkNztDnxQ.jpg
Pobierza najlepiej to jest zamontowany taki gleboki zlewozmywak ceramiczny ktory powinien byc od gory przykryty blatem (oczywiscie nienamakalnym)
ale dali blat z plyty wiorowej i clewozmywak na jednej wysokosci o-----y silikonem XDDD
źródło: comment_1643530998steKZBWrjny9GXD04cddK8.jpg
PobierzRozumiem że można coś spaprać ale reklamację na tym poziomie to masakra.
Komentarz usunięty przez autora
oczywiscie specjalista z leroy dobieral blat do tego XDDDDDD
niebieskie to obrzygany silikon wystajacy z kazdej strony i czerwone to jebitne dziury wielkie szpary miedzy zlezozmywakiem a szafkami, bo przeciez jest zle zamontowane i sie szpara robi XD
źródło: comment_16435311536bXMnpB5cqQ01kE2MVS6ha.jpg
Pobierzźródło: comment_1643531238swuf3GqbPWLk5LEzL5VEkT.jpg
Pobierzźródło: comment_16435322349Ji7zUNVR9ugoYv42kLOPP.jpg
Pobierz