Aktywne Wpisy

SmiecGnoj +74
Przyszłość jest teraz.
Kupiłem sobie używanego Kindla, zrobiłem jailbreaka, wgrałem koreadera, zainstalowałem "assistant.koplugin" i podałem mu darmowy klucz do gemini 2.5 flash z ai.dev.
Teraz mogę zapytać kto jest ojcem kogo gdy pogubie się podczas czytania książki i LLM mi ładnie wytłumaczy i mogę z nim analizować treść ksiązki z poziomu Kindla za darmo, nie wyzywa mnie od debili jak czegoś nie łapie.
#czytajzwykopem #sztucznainteligencja
Kupiłem sobie używanego Kindla, zrobiłem jailbreaka, wgrałem koreadera, zainstalowałem "assistant.koplugin" i podałem mu darmowy klucz do gemini 2.5 flash z ai.dev.
Teraz mogę zapytać kto jest ojcem kogo gdy pogubie się podczas czytania książki i LLM mi ładnie wytłumaczy i mogę z nim analizować treść ksiązki z poziomu Kindla za darmo, nie wyzywa mnie od debili jak czegoś nie łapie.
#czytajzwykopem #sztucznainteligencja
źródło: image
Pobierz
annlupin +12
oglądam sobie film Autopsja Jane Doe a co uwas

Tytuł:
Sezon burzAutor:
Andrzej SapkowskiGatunek:
fantastyka, fantasy, science fictionOcena: ★★★★★★★☆☆☆
ISBN:
9788375780598Wydawnictwo:
superNOWALiczba stron:
404Wracam do Wiedźmina Sapkowskiego po raz trzeci. Nie przeczytałem Sezonu Burz od razu po tym jak odświeżałem sobię Wiedźmińska Sagę parę lat wstecz. Sięgnąłem po nią dopiero teraz, po prawie 9 latach od jej wydania, może trochę zainspirowany Wiedźminem od Netflixa i lekkim niedosytem owym uniwersum.
Na początku myślałem, że czytam przygody Jakuba Wędrowycza, bo trochę Pilipiukiem mi ta książka zalatywała, ale im głębiej w las i jaskinie, tym bardziej czułem, że Sapek nadal ma to coś, nadal z powodzeniem mógłby pisać choćby i takie nie łączące się mocno z innymi opowieści. Albo przynajmniej pozwolić na to innym, bo nawet u niego łatwo wyczuć zmianę stylu pisania i to, jak różni się ta książka momentami od oryginalnej Sagi.
Początek jest ciężki, ale w miarę jak książka się rozkręca, łatwo jest w nią wsiąknąć.
Chce więcej! W kolejce już czekają Szpony i Kły. I nadzieja, że Andrzejek może coś jeszcze skrobnie, choć po 9 latach jest niezbyt duża.
7/10, jako, że początek może trochę zniechęcić.
Dzięki, Xorc.
#bookmeter #fantastykabookmeter #fantasybookmeter #sciencefictionbookmeter
źródło: comment_16442362281fMFW1M30Unu4xR3WBRnxQ.jpg
PobierzŚrednia ocena z Wykopu: ★★★★★★★★☆☆ (7.2 / 10) (11 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2022-03-01 00:00 tag z historią podsumowań »
Kategoria książki: fantasy, science fiction, horror