Wpis z mikrobloga

@ziolowytomek: on byl na uzywkach?Pierwszy raz w zyciu widze zeby ktos tak zupke chinska zalewal)))))machaj i sympatycy frejera nazwali go najlepszym kucharzem w Kambodzy...ba...na swiecie)))
  • Odpowiedz
@ziolowytomek: Pamiętam jak kilka razy łysy przy zupie pomidorowej mówił do gapy i chwalił się, że dodają tam zupę pomidorową w proszku bo bez tego nie ma tego domowego smaku.
To było lepsze niż ta zupka. On to mówił na poważnie, bez żadnego trollowania. Zupa pomidorowa dla niego żeby miała domowy smak to musi dodać zupę pomidorową w proszku. Nigdy nawet nie kupiłem takiej zupy w proszku, więc chyba nie
  • Odpowiedz
@adik75: Tak, bo oni nie mają takich pomidorów jak rosną w Europie i żeby odtworzyć ten smak, to zupa musi być z torebki ( ͡~ ͜ʖ ͡°) I oczywiście talerz takiej zupy musiał swoje kosztować, bo to była "ekskluzywna" restauracja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ziolowytomek: Coś kojarze inne pomidory. Więc nawet jeśli to może powinni spróbować posadzić tam lepsze pomidory.
W Gruzji pomidory są lepsze niż w Polsce. Wszędzie są inne popularne odmiany, co nie znaczy że nasze psianki by tam miały nie rosnąć.
  • Odpowiedz
@adik75: Kupiliby zwykły przecier pomidorowy z marketu i na luzie odtworzyliby tradycyjną, polską pomidorówkę. Ale że Machaj dostał w prezencie paczkę z tymi zupkami instant, to trzeba było dorobić do tego teorię, żeby im się one nie zmarnowały.
  • Odpowiedz
@ziolowytomek: No temat zrobienia zupy to jest oczywisty.
Ale te pomidory, chrzan itd. Dla tych nieudaczników wszystko jest problemem. Mieszkałem w podobnej odległości od Polski jak oni i nie miałem ani ja ani polonijne otoczenie takich problemów. Ale nie było tam youtubera ignoranta na skalę flipa i flapa. Tam cambolife zasadzili chrzan i rośnie jak szalony a dzban gapa podnieca się słoiczkiem chrzanu jakby nie wiadomo co się stało i
  • Odpowiedz
@Hana1: od poczatku pisalam do machaja ze on do ruiny reustauracje doprowadzi...ale nie moj bisnes....dziwna milosc panuje miedzy machajem a frejerem ....machaj zwraca sie do niego jak do dziecka...marcinku)))
  • Odpowiedz
@ziolowytomek: Można zrobić tak.Wyciskasz sobie tą saszetkę do zupy a jak coś w niej zostaje to zanurzasz ją na dosłownie sekundę zawartość się rozpuszcza i wszystko dostaje się do zupki.A nie zalewasz tą folie wodą! Tak nie robimy Marcinku ! Co to za pomysł w ogóle xD
  • Odpowiedz