Aktywne Wpisy

Jak by wyglądało otwarcie igrzysk w Polsce? Jaki program artystyczny? Kto by występował?
#igrzyskaolimpijskie #mediolan2026
#igrzyskaolimpijskie #mediolan2026

daniello87 +56
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Książki, próba perspektywy.
Disclaimer dla hejterów: To nie jest tag o nauce rysunku. To jest tag o tym, jak chłop który nie ma motywacji do niczego próbuje wstać z kolan i postanowił, że narysuje każdego dnia jeden rysunek. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tak, wiem że często te rysunki nie są idealne ani nawet poprawne ale o to w tym chodzi. Mam narysować rysunek i go wstawiam, nawet jak wygląda jak rysunek małego dzieciaka. Tak, uczę się rysunku ( ͡º ͜ʖ͡º) jak mam czas. A często mam go mało. Korzystam z różnych podręczników, wykonuję ćwiczenia. Do tej pory jedynie malowałem, przerysowując zdjęcie. Jest to jakaś droga do obrazu, który może wyglądać dobrze, ale nie zaprowadzi ona daleko. W końcu i tak jak człowiek chce się rozwinąć to ten rysunek musi umieć. A ja nie chcę stać w miejscu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#naukarysunku #tworczoscwlasna #rysujzwykopem #rysunek #rysowanie #szkicowanie a nawet troche #przemyslenia
źródło: comment_1645144308tBrpQ2ilbDMthduz96ZwRR.jpg
Pobierzale cień na stronach to zmaściłeś
@mariaerimos: zainwestuj parę zł w lepszy papier, to naprawdę robi różnicę
(w ołówek też warto ale nie wiem czym aktualnie "walczysz") :)
@Theo_Y: i to właśnie jest najgorszy moment, najłatwiej się zniechęcić bo "wszystkim innym wychodzi tylko ja jestem do bani"
jasne, że można drapać ołówkiem budowlanym po papierze toaletowym ale po co ? :)
@Theo_Y: skąd wiesz co mu się uda zrobić ? ;)
ja mówię z własnego doświadczenia,
na start to zeszyt w kratkę i byle ołówek hb w zupełności wystarczy -
@Einusologus: dziękuję i życzę powodzenia! (。◕‿‿◕。)
@karkolomny_dziurkacz: @Theo_Y: tym co akurat mi się spodoba i co mam pod ręką. głównie ołówek automatyczny z grafitem b. jeśli chodzi o papier to ja mam całą szafkę szkicowników i bloków, uwielbiam kupować przybory i potem nie używać