Wpis z mikrobloga

#365szkicow 48/365
Książki, próba perspektywy.
Disclaimer dla hejterów: To nie jest tag o nauce rysunku. To jest tag o tym, jak chłop który nie ma motywacji do niczego próbuje wstać z kolan i postanowił, że narysuje każdego dnia jeden rysunek. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tak, wiem że często te rysunki nie są idealne ani nawet poprawne ale o to w tym chodzi. Mam narysować rysunek i go wstawiam, nawet jak wygląda jak rysunek małego dzieciaka. Tak, uczę się rysunku ( ͡º ͜ʖ͡º) jak mam czas. A często mam go mało. Korzystam z różnych podręczników, wykonuję ćwiczenia. Do tej pory jedynie malowałem, przerysowując zdjęcie. Jest to jakaś droga do obrazu, który może wyglądać dobrze, ale nie zaprowadzi ona daleko. W końcu i tak jak człowiek chce się rozwinąć to ten rysunek musi umieć. A ja nie chcę stać w miejscu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#naukarysunku #tworczoscwlasna #rysujzwykopem #rysunek #rysowanie #szkicowanie a nawet troche #przemyslenia
mariaerimos - #365szkicow 48/365
Książki, próba perspektywy.
Disclaimer dla hejterów:...

źródło: comment_1645144308tBrpQ2ilbDMthduz96ZwRR.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Kolego będę cię obserwował. Sam od miesiąca w wolnych chwilach próbuje szkicować. Też zero wiedzy i zdolności ale siadam wieczorem i rysuje:)
  • Odpowiedz
@karkolomny_dziurkacz: No nie wiem. Mnie niesamowicie zniechęca marnowanie drogich materiałów. Może dlatego, że jestem biedakiem. Nie mówie że OP ma rysować ołówkiem z ikei na serwetce. Tylko uważam, że nie można przesadzać w drugą stronę i rzucać się na drogi szkicownik z jakiegoś cansona z mimo wszystko niską gramaturą, jeśli można mieć tańszy tylko chemicznie niepewny. Trwałość przy nauce ma chyba jednak małe znaczenie - bo to nie arcydzieła mające
  • Odpowiedz
@mariaerimos: to nie jest zły sprzęt. Grunt to tworzyć. Choć warto od czasu do czasu przełamać się do lepszych materiałów skoro masz. Szkoda by marniały. U mnie w ten "oszczędny" sposób farby olejne są używane raz na pół roku. Tylko, że akurat te mogą rzeczywiście kiedyś wyschnąć( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz