@anonymous_derp co to za ryż? Nie klei sie za bardzo jeśli chcesz go później wykorzystać? Jakieś specjalne techniki gotowania? Odcedzanie, przelewanie zimną wodą, żeby był sypki?
@Moj_Panie: w sensie wychodzi Ci lepiący? Dużo wody w garnku, gotowanie 10 min max, przepłukanie pod ciepłą wodą, na koniec zrobienie dziurki na środku, żeby dobrze obciekło. Wyjdzie idealny.
@Moj_Panie: @Zuler: zalewa się ryż wodą tak by woda wystawała na ciut więcej niż szerokość palca czy dwóch. Zamyka się pokrywką i gotuje aż woda odparuje. Po odparowaniu wody zdejmuje się z ognia aby doszło pod parą. Nie miesza się ryżu w trakcie ani nie odcedza. Cała sztuka leży w odpiowiedniej ilości wody, przykryciu i niezbyt wielkim ogniu. Ryżowar chyba działa tyle, że wylicza kiedy jest gotowy ryż, przy garnku
Wy macie świadomość, że jedynym skutkiem tego podatku 10% od nieruchomości, który lewica chce wprowadzić będzie automatyczny wzrost cen nieruchów o 10%? ( ͡°͜ʖ͡°)
Do czarnolistowania: #lowfatderp
#lowfat #highcarb #gotujzwykopem #jedzzwykopem
@Moj_Panie: Chyba coś w ten deseń. Zrobiłem na zapas, dla oszczędności czasu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Brązowy. Z Makro. ¯\(ツ)_/¯
Nie wiem.
Nie. Zalałem gorącą, włączyłem ryżowar. ¯\(ツ)_/¯
@Moj_Panie:
Komentarz usunięty przez autora
@Moj_Panie: w sensie wychodzi Ci lepiący? Dużo wody w garnku, gotowanie 10 min max, przepłukanie pod ciepłą wodą, na koniec zrobienie dziurki na środku, żeby dobrze obciekło. Wyjdzie idealny.
https://youtu.be/nJbXU0iC9pA
@Borntobefit: Nie.
@qfefgbythr: Nie.