Wpis z mikrobloga

784 + 1 = 785

Tytuł: Kolonia diabła
Autor: James Rollins
Gatunek: kryminał, sensacja, thriller
Ocena: ★★★★★★★★
ISBN: 9788376598703
Tłumacz: Łukasz Praski
Wydawnictwo: Albatros
Liczba stron: 496
Tom siódmy serii Sigma Force. Tym razem akcja książki rozgrywa się praktycznie cały czas na terenie Stanów Zjednoczonych w m.in. takich miejscach jak Rezerwat Yellowstone. Autor tym razem porusza zagadnienie historii rdzennych mieszkańców Ameryki i ich wpływu na powstanie Deklaracji Niepodległości nawiązując jednocześnie do Księgi Mormona i jej wizji początków Ameryki. Z ciekawostek naukowych warto wspomnieć o nanotechnologii której problematyka i pochodzenie zostały w książce bardzo ciekawie opisane (w odniesieniu m.in. do stali damasceńskiej). Analogicznie jak w przypadku poprzednich części autor udostępnił kolejny element układanki który pozwoli lepiej czytelnikowi zrozumieć czym tak naprawdę jest organizacja zwana Gildią i jaki jest jej prawdziwy cel. Książka godna polecenia, szczególnie jeśli spodobał Ci się film Skarb Narodów.

Wpis dodany za pomocą tego skryptu

#bookmeter #kryminalbookmeter #sensacjabookmeter #thrillerbookmeter
mastermind19 - 784 + 1 = 785

Tytuł: Kolonia diabła
Autor: James Rollins
Gatunek: kry...

źródło: comment_1645542607TS6I2g6D7NZ3xtvg3N9Iqr.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@mastermind19: czy te książki koniecznie trzeba czytać w serii, czy mogę przeczytać tylko ten konkretny tom? Twój opis fabuły mnie zaciekawił, stąd pytanie.
  • Odpowiedz
@ali3en: książki są raczej luźno ze sobą powiązane. Autor robi stosowne wstawki wyjaśniając wątki zawarte w poprzednich książkach tak więc myślę że nie musisz czytać całej serii jeśli zainteresowała cię wyłącznie ta tematyka.
  • Odpowiedz