Wpis z mikrobloga

@pranko_csv: Lubię gify i zdjęcia z Pranko ale puszczanie psa żeby mógł podejść do obcej osoby na tyle żeby prawie wsadził nosa do torebki jest niezbyt fajne. Ludzie mogą się bać psów albo zwyczajnie nie mieć ochoty się z nimi spoufalać a tu nagle w środku galerii handlowej z nikąd podchodzi pies w wilczej skórze.
  • Odpowiedz
@pranko_csv: to trochę kwestia perspektywy, ale nikt nie ufa obcemu psu na tyle ile właściciel i nie dziwię się, ze ludzi to w-----a.

Dla obcego to jest fajny piesek, ale coś czemu moze o---------ć szajba losowo. Tak to nie-psiarze widzą.
  • Odpowiedz
@pranko_csv: szczerze? uwazam, ze zachowujesz sie baardzo nieodpowiedzialnie, sa wsrod nas osoby, ktore panicznie boja sie psow (byc moze byly pogryzoine byc moze po prostu sie boja) i takie spotkanie z wilczurem bez kaganca w galerii, ktorego nikt nei pilnuje moze okazac sie dla nich traumą. Pamietaj tez o innych, pozdrowienia, poglaskaj pieska bo ladny tylko wlasciciela ma niezbyt ogarnietego
  • Odpowiedz
@pranko_csv: jestem psiarzem i kocham pieski, ale miej litość i trzymaj psa na krótko w miejscu publicznym. Nie każdy chce mieć kontakt z psem, szczególnie osoby z alergią albo panicznym strachem przed psami
  • Odpowiedz
@pranko_csv: Widać, że Wilczak z wyjątkowo chłodną głową, mój by dostał absolutnego p-------a i ataku paniki ALE i tak bym nie się nie zdecydował na spacer po galerii (w ogóle, a zwłaszcza bez kagańca)
  • Odpowiedz
  • 20
Dzień otwarty dla psów w galerii Młociny.
Jeśli masz kontrolę i znasz swoje wytrenowane zwierzę to spoko.
Rozumiem, że dla niektórych wiele może być stresujące.
Dla Pranko stresujące były schody ruchome dlatego na początku był przy nodze a później dostał troche swobody aby oswoić sie z nowymi bodźcami. I tak kilka razy.

Podpięcie z przodu szelek oraz ciągle napięta smycz daje możliwość szybkiego reagowania w sytuacji zagrożenia/niepewnej sytuacji - co widać na końcu gdzie wąchał
  • Odpowiedz
@pranko_csv: ta, mnie prosze nie stawiać tam gdzie wykopki, które cię wyzywają. Większość psów w miejscach publicznych, na smyczy, z właścicielem wygląda na opanowane i ucywilizowane, aż się chce głaskać :)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 310
@pranko_csv: no tak, będziemy się dopiero martwić jak pranko rzuci się na 3 latka xD

Jak psa stresują ruchome schody to może po prostu przestań z nim łazić po galeriach?
Albo skorzystaj z windy.
  • Odpowiedz
@pranko_csv: To w ramach rewanżu zadam pytanie. Czy uważasz że niedopilnowane przez rodziców dziecko powinno móc podejść do pranko, bez zaproszenia zacząć go obejmować oraz ciągnąć za ogon? W końcu nie musi się przejmować chronieniem twojego psa przed negatywnymi emocjami.

Na dobitkę:

Dla Pranko stresujące były schody ruchome

To skoro było to dla niego stresujące to po cholerę go ciągniesz do galerii handlowej? Żeby sobie kupił nowe spodnie czy żeby
  • Odpowiedz
@Waffenek: Tutaj muszę stanąć w obronie, bo ta rasa psów jest mocno lękliwa i trzeba nad tymi lękami stale pracować. Poleca się je zabierać gdzie tylko się da i sprawiać żeby pies się oswajał z bodźcami. Mój Wilczak miał nawet problem do zwykłych schodów, i co, miałem go tak z tym zostawić? Wiadomo, że pies się obejdzie bez mechanicznych schodów, co nie zmienia faktu, że jak można poprawić samoocenę psa
  • Odpowiedz