Aktywne Wpisy

kolicuch +219

oink_oink +6
#nieruchomosci #budujzwykopem #remontujzwykopem
Jak kupujecie dom, to jak byscie sie zabezpieczyli zeby nie trafic na takiego co ja, ktory ma dach dziurawy jak ser szwajcarski.
Przed kupnem byscie wpadli na pomysl zeby jakos to sprawdzic jak sprzedajacy Was zaklina ze wszystko funkiel nowka niesmigana i wszystko pico belo ?
Ps. sprawa jest w sadzie, bo sprzedajacy stwierdzil ze nie bedzie odbieral telefonow, czy to moich czy
Jak kupujecie dom, to jak byscie sie zabezpieczyli zeby nie trafic na takiego co ja, ktory ma dach dziurawy jak ser szwajcarski.
Przed kupnem byscie wpadli na pomysl zeby jakos to sprawdzic jak sprzedajacy Was zaklina ze wszystko funkiel nowka niesmigana i wszystko pico belo ?
Ps. sprawa jest w sadzie, bo sprzedajacy stwierdzil ze nie bedzie odbieral telefonow, czy to moich czy
źródło: image
Pobierz

Tytuł:
GileadAutor:
Marilynne RobinsonGatunek:
literatura pięknaOcena: ★★★★★★★☆☆☆
ISBN:
9788382950274Tłumacz:
Witold KurylakWydawnictwo:
Prószyński i S-kaLiczba stron:
324Forma książki:
e-bookPożegnalny list pastora do swojego syna.
Historia małego miasteczka, w którym żyje pastor Ames, jego rodzina żyła tu od pokoleń, a on sam jest już 3 pastorem w tej rodzinie. Całość ma formę autobiografii ojca, który wiedząc, że nie zostało mu zbyt wiele życia, stara się opowiedzieć synowi o swojej rodzinie i przodkach. Wspomina o tym, jak znaleźli się w tej społeczności, jej specyfice, małego zamkniętego na obcych miasteczka, w którym każdy o każdy wszystko wie.
I z jednej strony jest świetnie, bo czuć troskę ojca o syna, czuć, że chce mu zostawić jak najwięcej wiedzy i wspomnień o sobie. Ojciec jest też dość inteligentnym człowiekiem i to da się wyczuć na kolejnych stronach. Język też przypadł mi do gustu, resztą jestem wielkim fanem książek, których motywem przewodnim jest opowiadanie o swoim życiu. Niestety w całość jest wplecione ślepe podążanie za wiarą, pastorskie moralizatorstwo i często irytujące wywyższanie się z tego samego powodu.
Miałem straszny problem z wystawieniem jej oceny, ma zbyt wiele skrajności i nie zdziwię się, jak nawet na tym tagu pojawią się oceny od 2 do 10.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
102/128
#bookmeter #literaturapieknabookmeter
źródło: comment_1650346692Scl6ZuYqv3WHf0MD7nFBfb.jpg
PobierzŚrednia ocena z Wykopu: ★★★★★★★☆☆☆ (7.0 / 10) (1 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2022-05-01 00:00 tag z historią podsumowań »
W abonamentach: www.legimi.pl
Kategoria