Wpis z mikrobloga

@Panpompkaa: tak jak mirek wyżej - mąką dość mocna i potrzebuje dużo czasu na dojrzewanie. Stosuje się ją raczej przy dwuetapowym cieście (zaczyn biga/poolish) lub wysokiej hydratacji i typach pizzy gdzie taka hydratacja jest wymagana.

Na start zaopatrzyłbym się w Caputo Pizzeria/Polselli Vivace.

Ale jak już masz, to szkoda nie wykorzystać.
Na 6 kulek:
1000g mąki (tutaj zmieszałbym tą twoją z jakąś Basią 00 albo GustoBello z Biedronki - tak żeby
@Panpompkaa: od razu Ci powiem, że TM nie jest dobrym narzędziem do poprawnego wyrabiania ciasta. Wyrabia je w taki sposób, że uszkadza siatkę glutenową i później słabo z rozciąganiem takiego ciasta.

Dlatego lepiej dokończ ręcznie jak już TM wymiesza składniki. Tak z 10-12 minut tylko z przerwą, bo przegrzejesz ciasto. Wałka nie ruszaj ( ͡° ͜ʖ ͡°)