Wpis z mikrobloga

@mleko23: to smutne jak starzy ludzie grzybieją i mentalny regres sprowadza ich do troglodytów, ale nie wszyscy np. swoją 74 letnią babcię nauczyłem korzystać ze smartfonu i nawet umie używać skype tylko ona dużo czyta i stale ćwiczy swój umysł więc ma zdolność uczenia się nowych rzeczy
edit nawet 50 latkowie potrafią być jak starcy
  • Odpowiedz
@wonsz337: najgorsi są ludzie którzy nie potrafią z poprzedniej epoki sie wygrzebać powtarzając "Kiedyś to było" albo "kiedyś tego nie było i było dobrze" równie popularne wśród 40 letnich Grażyn jak i emerytów
  • Odpowiedz
@pilnapotrzeba: sentymenty tego typu są bardzo proste do wytłumaczenia, jak posłuchasz opowieści tych ludzi to to "kiedyś" to lata ich młodości a w młodości zawsze było dobrze gdy widzi się ją z perspektywy starości
  • Odpowiedz
@QKingSeeds: starsi ludzie są różni, są tacy którzy nabyli dużą mądrości wraz w wiekiem i doświadczeniem i są tacy którzy po mimo dekad życia są idiotami ze zdziecinniałymi demencją mózgami
  • Odpowiedz
  • 11
@wonsz337 kiedyś zamawiałem kontener socjalny i do niego potrzebna była dokumentacja instalacji elektrycznej. Podchodzi do mnie elektryk wykonawca i mówi żebym sobie sam zrobił bo on jest wykluczony cyfrowo i musiał by swoją wnuczkę zmuszać do pomocy XD.
  • Odpowiedz