Wpis z mikrobloga

• 108
@Balactatun nie wiem po co ci większy ogródek w mieszkaniu xd możesz sobie zrobić grilla czy poleżeć po pracy na świeżym powietrzu. Jak chcesz mieć hektary to kupujesz dom na wsi a nie 3 pokoje w mieście
  • Odpowiedz
@Balactatun: Weźcie się jebnijcie w głowę. W każdym cywilizowanym kraju ogródki w mieście są małe, Londynie, Paryżu, Madrycie, Rzymie. Nie ma przymusu zakupu. Wiekszy ogródek to dom pod miastem albo na granicach
  • Odpowiedz
@Balactatun:
Mnie takie ogródki w sumie się podobają pod warunkiem, że można je zagospodarować według swojego widzimisię. Troszkę osłonić od wzroku somsiadów, posadzić jakieś roślinki, zioła. Natomiast jak wspólnota narzuca jakieś duże ograniczenia to nie ma większego sensu.
  • Odpowiedz
@Balactatun: Mnie zastanawialo jak oni trawe kosza. Maja jedna kosiarke na budynek, kazdy ma swoja, czy jak to dziala ?

@Zulf: w sumie to albo masz taką mini kosiareczke elektryczną albo nie kosisz, ja osobiście bym to urządził tak, że w lecie elegancko by było, dłuższa trawka, jakiś parasol itp i można siedzieć.

problem często rozwiązań jest słaby bo jak nie ma dobrego odwodnienia to tam wszystko pływa,
  • Odpowiedz
@pilot1123: masz zwykle jednego sąsiada z góry albo masz cały pion więc najczęściej to nie pety tylko jakieś gacie sąsiadki latają ;) a jak petuje to zwykle idzie się dogadać, masz jednego sąsiada więc zwykle zależy obu żeby żyć w dobrych stosunkach
  • Odpowiedz
@sradam: tutaj jest tylko jeden, ale w "dużych" blokach też są takie mieszkania. Czasem się dogadasz, a czasem ktoś jest patusem i się nie dogadasz. Sąsiadowi kiepowali na auto, wiadomo kto, uwagi mieli gdzieś
  • Odpowiedz
@Balactatun: nigdy bym takiego gówna nie kupił, no to mieszkanie ni to blok. Wolałbym sobie już sam wybudować dom. Nie dość, że ten dom wybudowałbym za 1/2 - 1/3 tego co chce ten gość z ogłoszenia, to jeszcze miałbym święty spokój i nie dzieliłbym z nikim ściany ;D

Chciałbym kiedyś zobaczyć ludzi, którzy kupują takie wynalazki. Chętni na to są chyba tylko ci ludzie, którzy nie wiedzą i nie mają
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 31
@haha123: tak, w dużym mieście i okolicach na pewno sobie zbudujesz dom zamiast szeregówki w sytuacji gdy cena działki pod dom = cena szeregówki z ogródkiem ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Klepajro: No tylko ze w Londynie standardem jest współdzielenie domu nawet jak masz 30 lat+, mediana płacy to 28k funtów wiec nawet nie stać cię na życie jakbyś chciał sam mieszkać. Ogród to luksus. Wiec tak nie ma porównania do Wrocławia, gdzie przeciętny wykopek sądzi ze ogród 15 m2 to hodowla.
  • Odpowiedz