Aktywne Wpisy

niebadzogrem +72
Wszystko zależy ile te laski zarobiły.
Sam jestem hetereo ale mam dość moich zarobków. Mam 5000 na rękę w państwówce jak mam za to kupić dom czy coś zobaczyć?
Zgodziłbym se nasrać do ryja, złapac bukake przez cały amerykański rząd nawet Polski. 1 dzień obojętnie czego z czego się wyliżę zdrowotnie za powiedzmy milion dolarów to uczciwa cena.
Wszystko sprowadza się do tego ile by płacili, czy za milion dolarów nie dalibyście zrobić
Sam jestem hetereo ale mam dość moich zarobków. Mam 5000 na rękę w państwówce jak mam za to kupić dom czy coś zobaczyć?
Zgodziłbym se nasrać do ryja, złapac bukake przez cały amerykański rząd nawet Polski. 1 dzień obojętnie czego z czego się wyliżę zdrowotnie za powiedzmy milion dolarów to uczciwa cena.
Wszystko sprowadza się do tego ile by płacili, czy za milion dolarów nie dalibyście zrobić

johann_10 +465
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Trochę tego będzie, ale muszę zapytać. Czy ktoś z was czytał, którąś z tych książek i poleca czy nie?
Bardzo proszę o odpowiedzi, zależy mi na nich :D
A oto lista:
- Jak nie ranić własnego dziecka? O wychowaniu bez awantur (Nicola Schmidt)
- Jak nauczyć dzieci dobrych manier (Scott Jennifer L.)
- Jak mówić, żeby maluchy nas słuchały(Faber Joanna, King Julie)
- Jak mówić, żeby dzieci się uczyły (Faber Adele, Mazlish Elaine)
- Wielka księga gier i zabaw Poradnik, jak aktywnie spędzać czas (zbiorowa praca)
- Pułapka nadopiekuńczości Czy wyrządzamy krzywdę swoim dzieciom, starając się za bardzo? (Julie Lythcott-Haims)
- 9 miesięcy Od zarodka do noworodka! (zbiorowa praca)
- Montessori w twoim domu Przewodnik dla rodziców, którzy chcą wychować swoje dzieci na ludzi odpowiedzialnych i ciekawych świata (Simone Davies)
- Montessori od narodzin Przewodnik dla rodziców pragnących opiekować się niemowlętami z miłością, szacunkiem i zrozumieniem (Davies Simone, Uzodike Junnifa)
- Kształtowanie i wspieranie rozwoju psychoruchowego małych dzieci w żłobku(Jegier Aneta, Kurelska Bożena)
- Joga dla dzieci i ich doroslych (Priore Ghannam Katherine)
- Wyzwoleni rodzice wyzwolone dzieci Twoja droga do szczęśliwej rodziny (Faber Adele, Mazlish Elaine)
- Lęk u dzieci Poradnik z ćwiczeniami (Rappe Ronald M., Wignall Ann, Spence Susan H.)
- Jak pomóc dziecku z dysleksją Poradnik dla rodziców i nauczycieli (Anna Radwańska)
- Jąkanie w wieku szkolnym Terapia metodą Tarkowskiego (Tarkowski Zbigniew, Okrasińska Agnieszka)
- Sensoryczne niemowlę (Charęzińska Aleksandra, Szulc Joanna)
- Toksyczni rodzice Jak się uwolnić od bolesnej spuścizny i rozpocząć nowe życie (Susan Forward)
Zależy mi też na książkach, które traktują o wychowaniu dziecka by w dorosłym życiu było szczęśliwe i dobrze funkcjonowało, tak samo jeśli miałoby jakieś problemy np. jąkanie się, to również książka, abym mogła jak najbardziej pomóc. Jeśli macie jakieś inne książki do polecenia to proszę piszcie i krótko o nich napiszcie, co w nich znajdę :) jeśli czytaliście książki typowo akademickie i wam pomogły, albo komuś bliskiemu to też możecie napisać.
#dzieci #wychowanie #ksiazki
O ciąży i rozwoju dziecka 0-2 lata miałam książki Heidi Murkoff, moim zdaniem są świetne (https://lubimyczytac.pl/autor/8480/heidi-e-murkoff)
Poza tym trochę blogów, ale ostatecznie to na to nie ma jednej recepty, od nadmiaru książek i innych czytadeł można dostać p-------a i póki Ty jesteś zdrowa na umyśle i radzisz sobie ze sobą, to poradzisz sobie z dzieckiem
To co jest najważniejsze - dziecko to
"Toksyczni rodzice Jak się uwolnić od bolesnej spuścizny i rozpocząć nowe życie" @Sandrinia czytała i zawsze poleca wszystkim, że to dobra książka w temacie słabych relacji z rodzicami, czy też traum i problemów z tym związanych.
@Zgrywajac_twardziela: To dla mnie, nie na prezent. Ciekawią mnie tematy o dzieciach i rodzicielstwie, także przeczytam :) Dziękuję
Rozmawiaj z dziećmi prostymi zadaniami i bądź spójny w tym co robisz.
Jeśli syn to polecam tą książkę :
https://www.tolle.pl/pozycja/dzikie-stwory
@moll: Jeśli będę potrzebowała pomocy w tej kwestii lub się wygadać to napiszę. Serdecznie dziękuję <3
Jeszcze coś do słuchania, naprawdę bardzo fajnie :) Dziękuję!
Polecam tez sciagi na lodowke na sytuację awaryjne godzinadlasiebie.pl.
Warto tez jesli masz chlopaka poczytac cos o roli ojca. Np meskosc - steve biddulph lub Juul - byc mezem i ojcem.
źródło: comment_1652799644gerESgwzQxF8KThGPl95sD.jpg
PobierzDziękuję za polecenia i rady! Przydadzą się
http://niezleziolkoblog.pl/mama-martynki-pisze/jak-mowic-zeby-dzieci-nas-sluchaly-recenzja-ksiazki-adele-faber-eleine-mazlish/