Aktywne Wpisy

ihatepink +18
Szukam swojego pierwszego mieszkania. Do tej pory stać mnie było na wynajem, nawet w dość dobrych lokalizacjach, ale już 30+ wjechało i wypadałoby coś kupić właśnego (dotychczas jednak bałam się kredytu, że nie dźwignę, że mnie zwolnią - impostor syndrom który ni *uja nie pomaga w takich decyzjach).
Ale dorosłam do tego wreszcie i ᕙ(^ . ^)ᕗ
I jaka ja byłam naiwna. Mieszkania 60m2, w odległości 5-9km od ścisłego centrum, ale
Ale dorosłam do tego wreszcie i ᕙ(^ . ^)ᕗ
I jaka ja byłam naiwna. Mieszkania 60m2, w odległości 5-9km od ścisłego centrum, ale

annlupin +28
ide w spanko nom dobranoc dla was
źródło: annlupinspanko
Pobierz

W redpillu widzę, że wielu pigułkowiczów ma obsesję na punkcie kobiet, rozwojem osobistym i PUA.
Za to w blackpillu widzę obsesje narzekania na rzeczywistość, że jest taka a nie inna.
I to jak końcu jest? Mylę się? red czy blackpill mogą jakoś ułatwić życie?
#blackpill
Komentarz usunięty przez autora
@JuanAntonioGonzalo: Może odrobinę, ale nieszczególnie.
To po prostu wiedza. Jak astronomia. Wiesz o co chodzi i tyle.
Historia, astronomia i ekonomia są naukami, natomiast bleckpill to ideologia. Rozumiem, że zestawienie jej z naukami ma ją w pewien sposób nobilitować i uwiarygadniać, ale to najzwyklejsza manipulacja
To światopogląd (zbiór światopoglądów nazywa się ideologią, dlatego miano ideologii rzeczywiście pasuje bardziej do manosfery), w którym uzasadniania się przekonania przy pomocy pojęć zaczerpniętych z różnych nauk, z których wybiera się to, co ma potwierdzić odpowiednią tezę. Te wszystkie terminy typu blackpill, redpill, samiec alfa, samiec
Agresja może mieć wiele przyczyn. Natomiast zrzucanie wszystkiego na tzw. "nieruchanie" wydaje się być właśnie wspomnianym przez mnie upraszczaniem rzeczywistości - charakterystycznym dla makdonaldyzacji życia społecznego, której przejawem wydaje się być przenoszenie na nasz grunt poglądów prezentowanych przez manosferę. Na złożone problemy (zjawiska społeczne) daje się proste recepty w