Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
Jakieś 2 miesiące temu przesiadłem się z #xiaomi mi a1 (czysty android) na #samsung galaxy a52s. Na początku nowy telefon oceniałem na 7/10, podczas gdy w pierwszych dniach xiaomi to było 9/10.

Po dwóch miesiącach mam dość samsunga, podzespoły ok, ale samsung powinien mieć bana na #android, ich nakładka jest do d--y.

AoD jest koszmarne, w końcu musiałem wyłączyć razem z double tap to wake żeby mi się telefon przestał odblokowywać w kieszeni i odpalać aplikacje. Samsung stwierdził, że AoD będzie również miał opcje odpalania aplikacji (dyktafon itp).

Screenshoty lądują w galerii razem ze zdjęciami.

Nie mogę sterować głośnością spotify na zablokowanym ekranie.

Nakładka randomowo się wywala, zostawia artefakty, pomaga jedynie restart.

Ekran nie reaguje od czasu do czasu na dotyk (prawdopodobnie przez ochronę przed przypadkowym dotykiem).

Latarka czasem nie świeci, mimo iż bateria ma na więcej jak 40%.

Dodatkowe apki od samsunga (kalendarz, budzik...), których nie da się odinstalować.

Czekam na motorole miami i spadam z tego grajdołu.

Dzięki samsungowi jestem bliżej przejścia na #ios niż kiedykolwiek wcześniej.
sssabae - Jakieś 2 miesiące temu przesiadłem się z #xiaomi mi a1 (czysty android) na ...

źródło: comment_1654679701BuR1fVU9nO3TJbhFZVnphU.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ich nakładka jest do d--y

@sssabae: przecież OneUi jest naprawdę dobrą nakładką. Twoje problemy mogą wynikać z wadliwego egzemplarza, bo są wyjątkowo dziwne.

w końcu musiałem wyłączyć razem z double tap to wake żeby mi się telefon przestał odblokowywać w kieszeni i odpalać
  • Odpowiedz
@sssabae: Niektóre problemy wyglądają jak uszkodzony sprzęt, inne można rekonfigurować jak napisał przedmówca. Nie używam telefonu Samsunga ani Xiaomi, ale szanuj Samsunga za tak długi okres wsparcia w tanich telefonach. W konkurencji kupisz tani telefon i czasami po paru miesiącach już nie ma wsparcia. Jak masz szczęście i kupisz na premierę to masz max 2 lata i to nie zawsze, a jak kupisz po premierze to może zostać kilka miesięcy.
  • Odpowiedz
Problem ze Spotify został zgłoszony na forum, nie jest to moje wyobrażenie

@sssabae: problem z forum Samsunga ze Spotify jest zupełnie inny niż twój - brak powiadomienia Spotify na ekranie blokady a brak sterowania głośnością to dwie zupełnie inne rzeczy.

Problem zdjęć wynika ze złej implementacji rozwiązania i ciągnie się od lat (teraz to
  • Odpowiedz
@sssabae: co do wrzucania screenshotow do zdjec, masz w galerii wybrana zakladke obrazy.

Patrz dolna belka na picrel i tam masz wszystko co bylo/jest wrzucone na tel i jest obrazkiem albo filmem.

Jak wybierzesz zakladke albumy, to masz juz odpowiednie foldery dla kazdej appki, osobno, zrzuty itd. I tak jest po wylaczeniu, czy ubiciu appki galeria, jak rowniez po resecie telefonu.
PurpleHaze - @sssabae: co do wrzucania screenshotow do zdjec, masz w galerii wybrana ...

źródło: comment_1654683490PKlbVKQwgpV4LjG56P5Cfl.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@KierownikW10: przepraszam, tamto udało mi się rozwiązać, kontrola głośności nadal nie działa u mnie, na s8, widziałem też wpis z s21 fe

https://en.community.sonos.com/troubleshooting-228999/android-volume-buttons-not-working-outside-spotify-6839316

Na czystym andku synchronizacja zdjęć to zaznaczenie, że folder ma być trzymany w chmurze, rozwiązanie dające wybór wszystkim. U samsunga opcja jest dla jednej grupy, reszta usuwa screenshoty
  • Odpowiedz
@sssabae: Długie wsparcie dla mnie jest kluczowe, dla kogoś innego może być nieistotne. Sprzedaj, kup inny. Zawsze tak robię jeżeli mimo wszystkich argumentów i przekonywań, ostatecznie po prostu sprzęt mi nie leży. Ze sprzedażą tego Samsunga (jeżeli jest sprawny) nie będzie problemu. To chodliwy model.
  • Odpowiedz
nie używam apek od samsunga, nie sądziłem, że będą one takim problemem, nie sądziłem, że fragmentacja androida jest tak zaawansowana.

@sssabae: nie bardzo rozumiem twoja odpowiedz. Jesli masz inna appke do galerii i przegladania zdjec, to raczej jej wina ze nie masz sortowania, czy automatycznego przyporzadkowywania obrazow do danych grup, a nie producenta telefonow.
  • Odpowiedz
@sssabae: Ja używam A52s od października, nakładka to temat rzeka, mi odpowiada. Co do reszty:

AoD jest koszmarne, w końcu musiałem wyłączyć razem z double tap to wake żeby mi się telefon przestał odblokowywać w kieszeni i odpalać aplikacje. Samsung stwierdził, że AoD będzie również miał opcje odpalania aplikacji (dyktafon itp).

Nigdy nie zauważyłem żeby chociaż ekran podświetlił mi się w kieszeni. Ba, blokada dotyku w kieszeni jest czasami nawet zbyt nadgorliwa,
  • Odpowiedz