Wpis z mikrobloga

Kolejna historia anonimowego Mirka. Krótka i sam nie był świadkiem tych zdarzeń, ale googlując znalazłem ciekawy artykuł o zdarzeniach ze wspomnianego w niej miasta - Rusy Śląskiej.
Artykuł jest na temat satanistycznego mordu w biurze, więc i jest potencjalnie nawiedzone miejsce ( ͡° ͜ʖ ͡°) .

Oto historia mireczka, a poniżej link do artykułu:

W pewnym mieście na Śląsku (konkretnie Ruda Sląska) w 96 czy 97 roku brutalnie zgwałcono i zabito dziewczynę. No i w jakiś czas po pogrzebie zaczęła wrzeszczeć w grobie. Konieczne było dodatkowe poświęcenie grobu. W tamtych czasach ta historia krążyła między nami, młodymi łebkami jako swego rodzaju urban legend i pewnie nie do końca bym w to uwierzył, gdybyśmy kiedyś w szkole nie mieli religii z księdzem, który był przy tym i powiedział, że taka sytuacja naprawdę miała miejsce, a tłumaczył to w ten sposób,że cierpienie tej dziewczyny zapisało się w okolicy jak na płycie i po jakimś czasie się odtworzyło. Później szukałem jakichś śladów tej historii, ale działo się to przed erą internetu i żadnych zapisków nie znalazłem.

Artykuł:

https://ciekawostkihistoryczne.pl/2021/09/21/w-drodze-do-piekla-mord-rytualny-dokonany-przez-satanistow-z-rudy-slaskiej/

Jest tu ktoś z #rudaslaska bądź okolic, kto zna jakieś szczegóły tego zjawiska z historii mirka? Albo chociaż ktoś kto opowie nam coś o bunkrze z artykułu?

#paranormalnemirkowyznania #duchy #paranormalne #slask
LubieChleb - Kolejna historia anonimowego Mirka. Krótka i sam nie był świadkiem tych ...

źródło: comment_16548360346kJCwLUyTrJ9MOJ0sUF43l.jpg

Pobierz
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LubieChleb: z tego co wiem to grupa satanistów zabiła dziewczynę w lesie w bunkrze. Nikt już o tym tutaj nie mówi to było lata temu dzielnica Halemba z tego co kojarzę. O straszeniu też nigdy nie słyszałem a znając rodziców moich czy narzeczonej pewnie by nam odpowiedzieli
  • Odpowiedz
@kunstmatige: O, super! Dzięki!@LegendaryGearCrafter: szczerze wątpię by lekarze popełnili taki błąd. Śmierć kliniczna na skutek czego innego to rozumiem, ale po gwałcie pewnie znaleźli ciało dużo później, więc nie mogła tak leżeć w miejscu zbrodni kilka dni nieprzytomna nie umierając. I po tym czasie jeszcze lekarze popełnili błąd w ocenie? Nie bardzo to pasuje tutaj
  • Odpowiedz
@LubieChleb jestem z rudy. Mogę Ci faktycznie potwierdzić że była taka akcja że laska została złożona w ofierze szatanowi w bunkrze w dzielnicy Halemba. To było jakoś w okresie 97-99. Wiem że sprawa była medialna na całą Polskę ale to co piszesz brzmi jak Urban legend.
  • Odpowiedz
@LubieChleb: Większość życia mieszkałem na Halembie, dosłownie 1,5 km od tego bunkra. Doskonale pamiętam ten rytualny mord. Wszystkie ogólnopolskie media o tym huczały, a matką jednej z ofiar była nauczycielka z mojej szkoły. O tych wrzaskach z grobu to jednak pierwsze słyszę. Pewnie urban legend.
  • Odpowiedz
@LubieChleb: stara historia, wydawało mi się znana nie tylko w Rudzie ale i w okolicach. Narodziła całą masę urban legend i to tylko jedna z nich, tak samo sporo jest nawet na Youtube filmów o tym że bunkier jest teraz rzekomo nawiedzony.

@monikaj2207: to właśnie to stworzyło mit bunkru satanistów.

@evilbadday: ta historia była o wiele mniej imponująca i ezoteryczna niż "grupa satanistów" co brzmi co
  • Odpowiedz