Wpis z mikrobloga

@mielonkazdzika: Sposób jest taki. Masz butlę z gazem i podłączasz do niej prowadnicę taką jakby kercher, która rozprowadza ogień silnie dmuchając i podtrzymując ogień na końcówce - coś jakby miotacz płomieni. Ten sposób jest najlepszy i nie ma lepszego. A w takie puszki się nie baw, bo można się poparzyć tylko
Ten taki "komin" zdaje egzamin, ktos to uzywal?


@mielonkazdzika: moim zdaniem najlepszy sposób. Kawałek gazety pod spód, ja daję tylko te eko podpałki z prasowanego drewna 2-4 sztuki, zasypujesz pod korek i czekasz 20-30 minut aż wszystko zrobi się szare i masz idealną temperaturę.
@mielonkazdzika: tak - dokładnie tak będzie. Musisz tylko cierpliwie poczekać aż wszystkie węgle lub brykiet zrobią się szare, w zasadzie jest bezobsługowe. Dla mnie to game-changer. Oczywiście te na dole będą bardziej spalone, ale ogólnie ja robię tak, że pierwszą partię jeżeli robię większe grillowanie smażę na tym z komina, a później powoli dokładam na wierzch węgiel lub brykiet. Pod spód nie pchaj bardzo gęsto gazet, do samego komina ze 2-4