Wpis z mikrobloga

@G1G1G1: fakt, solenie jest kapryśne. Mi się udało idealnie z solą i pieprzem wyważyć (cała reszta ziół była od przepisu)


@moll: Solenie nie jest kapryśne :) należy przyjąć 15-17 gr na kg mięsa jeśli nie masz wprawy i będzie dobrze.
Mielonka git, wołaj jak zrobisz karkówkę :) smak taki że error mężowi w kubeczkach wyskoczy :)
@clas: dokładnie :) ja używam mało soli w kuchni, ale za to wydobywam inne smaki. Poza teściem nikt nie dosala xD


@moll: Ja też z solą nie szaleje ale!
Wg przepisu ja bym dał jednak nieco więcej soli i robił w nieco wyższej temp.
Z czasem dojdziesz do swoich preferencji :)
@clas: właśnie zeszłam z solą poniżej oczekiwań przepisu, za to z temperaturą wbiłam się idealnie. Wszystko się przegrzało, ale nie przesuszyło, więc zabawa na 2 termometry się opłaciła

W ogóle myślałam, że potrwa to dłużej i będę musiała dolewać wody do garnka xD