Tytuł:Jestem otchłanią Autor:Donato Carrisi Gatunek:kryminał, sensacja, thriller Ocena: ★★★★★★★★☆☆ Wydawnictwo:Albatros Druga powieść Carissi z jaką się zetknęłam. Ta miała w mojej opinii nieco lepsze tempo i bardziej angażowała czytelnika, ale w dużej mierze budziła niepokój. Niepokój czułam już przy poprzedniej książce i pamiętam, że wtedy się zastanawiałam, jakie mroczne cienie nosi w sobie autor, że konstruuje takie historie. Autor uderza w czułe struny, i czytając tę powieść, człowiek się wciąga i angażuje w historię, ale jednocześnie jej nienawidzi. Jak z obrywaniem zadartej skórki koło paznokcia, kiedy okropnie boli, ale nie możesz przestać. Autor zgrabnie przeplata losy głównych bohaterów, którzy jak szybko się przekonujemy, są połączeni wspólnymi problemami lub nawet losami. Retrospekcje są klarowne i nie wprowadzają zamętu, a końcówka jest interesująca i pozostawia czytelnika w refleksji. Główny wątek to utracone dzieciństwo, coś czego nigdy nie uda się naprawić. Utracona radość, beztroska, śmiech. Utracona godność. Brak szans na rozwój, na życie. Brak szans na normalne życie. Książka szczególnie trudna dla rodziców, ale na pewno poruszająca każdego. Thriller, ale dużo wątków społecznych i psychologicznych. Polecam.
Średnia ocena z Wykopu: ★★★★★★★★☆☆ (8.0 / 10) (1 recenzji) Następne podsumowanie tagu: 2022-07-01 00:00 tag z historią podsumowań » W abonamentach:www.legimi.pl Kategoria książki: kryminał,
Tytuł:
Jestem otchłaniąAutor:
Donato CarrisiGatunek:
kryminał, sensacja, thrillerOcena: ★★★★★★★★☆☆
Wydawnictwo:
AlbatrosDruga powieść Carissi z jaką się zetknęłam. Ta miała w mojej opinii nieco lepsze tempo i bardziej angażowała czytelnika, ale w dużej mierze budziła niepokój.
Niepokój czułam już przy poprzedniej książce i pamiętam, że wtedy się zastanawiałam, jakie mroczne cienie nosi w sobie autor, że konstruuje takie historie.
Autor uderza w czułe struny, i czytając tę powieść, człowiek się wciąga i angażuje w historię, ale jednocześnie jej nienawidzi. Jak z obrywaniem zadartej skórki koło paznokcia, kiedy okropnie boli, ale nie możesz przestać.
Autor zgrabnie przeplata losy głównych bohaterów, którzy jak szybko się przekonujemy, są połączeni wspólnymi problemami lub nawet losami. Retrospekcje są klarowne i nie wprowadzają zamętu, a końcówka jest interesująca i pozostawia czytelnika w refleksji.
Główny wątek to utracone dzieciństwo, coś czego nigdy nie uda się naprawić. Utracona radość, beztroska, śmiech. Utracona godność. Brak szans na rozwój, na życie. Brak szans na normalne życie.
Książka szczególnie trudna dla rodziców, ale na pewno poruszająca każdego.
Thriller, ale dużo wątków społecznych i psychologicznych. Polecam.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #kryminalbookmeter #sensacjabookmeter #thrillerbookmeter
Średnia ocena z Wykopu: ★★★★★★★★☆☆ (8.0 / 10) (1 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2022-07-01 00:00 tag z historią podsumowań »
W abonamentach: www.legimi.pl
Kategoria książki: kryminał,