• Wykop.pl
  • Wykopalisko 380
  • Hity
  • Mikroblog
  • Szukaj
  • Dodaj
  • Zaloguj się
    • lub
    • Zaloguj przez Facebook
    • Nie masz konta? Zarejestruj się.

Mikroblog :

• wszystkie wpisy
    • aktywne
    • gorące dyskusje
    • ulubione
    •  
      Sancho_Asnap 1 mies. temu

+895

Animacja skończona. Jest to podsumowanie mojej ponad siedmiomiesięcznej przygody z programem multimedialnym Blender (ten konkretny projekt robiłem ponad 2 miechy). Jak się komuś spodoba to zapraszam tutaj po więcej:

https://www.behance.net/drzewiecki

Mam nadzieję, że to fajna animacja. Pozdrawiam!

#blender #3d #grafika #grafika3d #tworczoscwlasna #grafikakomputerowa #animacja #zwierzaczki #chwalesie #gruparatowaniapoziomu

źródło: youtube.com

+: Sleepypl, Noxter20 +893 innych
      • udostępnij
        • Facebook
        • Twitter
        • Link
      ‹ embed ›
      •  

+7

Wołam:
        @Timmy_Turner @Kuklak @nsx324 @Dunoe @Tymiec1337 @kuboko @pan_mati @Smilu @PanHagrid @MechanicznaPitaja @BrudnyPedro @Hubra @JaTuNowy @MLeko29 @TeS1337 @Guy_MontaG @wysuszony_szkielet_kostny_czlowieka @F3NIK5 @booogus @Wieczny_Kaszel @krakaniegdakanie_mlaskanieklaskanie @dzek @Fireon @czy_pisiont @3ddy @Ostatni_Sarmata @sosnas @Wilhelm_P @MrFisherman @cyberpunkowy_neuromantyk @toporro @beerkoff @Yaques @mrzyn @n3xo @Sleepypl @Dzordz @Ghost94 @ad5242 @PrawdziwyCygan @Michal1103 @groch-o-sciane @Garindor @pavel194 @Kluskislaskie @merqn @Baczy @Tagnk @alfonsy @wisadr @wnukgorala @jmuhha @Sooosiuk @Unakit77 @Voraz @NdFeB @xydeN- @spookyscaryskeleton @Roche @misiasio @majkkali @MalyBialyKubek @janekhe @tullece @Infrass @Rakaan @Catshow @nulius @smoku235 @qandaornot @Krosajr @benfredo @Wraniak @dzemik_89 @JanImperator @KaiserBrotchen @Evarrez @abeborak @Dominik_sspam @akhdir @cakeven @KryptoMirek @StraznikDomowegoOgniska @mattlag @Zygfryt_Janik @submar1ner @toresh @Jukul @adolf2104 @M00P @Hicur @Potezny_Odyniec @Zendenn @SirRobot @MariuszT @general_row_grotecki @orronelvu @dzakarta @DontDoThis @ReynevanDudek @moik @futyu @TheSilentEnigma @mirkobeniz @walesuchary @Wezayer @fx_serek @V0lk4n00 @hungry_hound @Janko_Muzykancik @DrMagK2 @Fears666 @MAT3N @gimnazjumqqq @Endrevoir @Sheri1234 @designer_one @0lil0 @octoberman98 @Lipek12s @Kemoi @moktis @Rst00 @MarooXi @bananob4 @KarakanPaskudny @jjay @wikiwi @pal_wroty_stara_ruro @Pelelka @AndrzejPudzian2 @Bobokkk @XaDasz @stanislawbejm @Gorrann @WodkaGrejfrut @x_xRazorx_x @mimiron @Peteroo @k0ar45z @pod_kop @Ditsu @ch4k4l4k4 @XkemotX @czekoxada @Lukaszxyz @primaverion @SatanistycznySzynszyl @Dzolo @Damien_Up @gdziesomojeokulary @Flakor @florek95 @MamPozwolenieRodzicow @robert16444 @Necrofon @datmoor @xydeN- @odislaw @designer_one @Zgrywajac_twardziela @rosea_balteum @ominius @121243 @Cilthal @paul772 @tryboluminescencja @kaspe @austra @simograj @krwawy_zbik @Noxter20 @bary94pl @zwykly_chlopak @Wujaszek_Wania @6poziomprokrastynacji @Klucznik_Gerwazy @Anar94 @mamnatopapiery @KrzY @Swiezak__93przyszlyAlpha @lluke @Endrjuu @sm_m @Vievior @Dej_mi @Dziurawybemben @Fritzowski @flashcoff @Rejken @Rychson @yourgrandma @JamRobeut @Moto_Moto @Smash @RobinHoo8 @Wapniak @proktodestruktor @coll @Lieutenant_Drunk @cosmicfennec @ZajebistyMamSzaliczek @Mullek @jordicosom @jig_ @zielonka_again @Shelby_zajety @barry_block @LuxEtClamabunt @zjadacz_Cebuli @zalewa @defaulttt @iAmTS @To-masz @Sarpens @Sandrinia @bobsynek @DOgi

+: Sleepypl, submar1ner +5 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Sleepypl 1 mies. temu

+83

@Sancho_Asnap: Zajebiście wyszło (ʘ‿ʘ)

+: proktodestruktor, Hubra +81 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        jmuhha 1 mies. temu

+237

@Sancho_Asnap: Mirek powiedz mi, skoro jeden człowiek może zrobić coś takiego w 2 miesiące. To czemu w Polsce nie widuje się np. tworzenia filmów animowanych? :o

+: proktodestruktor, Hubra +235 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        ujdzie 1 mies. temu

+4

@Sancho_Asnap: tyle roboty a zablokują ci to za muzykę xD

+: Zgrywajac_twardziela, RicoElectrico +2 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Nemayu 1 mies. temu

+10

@Sancho_Asnap: Z jakiegoś powodu głębia obrazu wygląda strasznie płytko. Jakby wszystko było bardzo blisko. Wyrenderowałeś to w trybcie ortographic, a nie perspective?

źródło: answers.unity.com

+: ViFio, peradon +8 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        MrFisherman 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+31

@Sancho_Asnap: kurła a takie pozytywne się wydawało xD ale odnośnie animacji gratulacje, masz talent, składaj cv do disneya

+: submar1ner, gimnazjumqqq +29 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        pod_kop 1 mies. temu

+9

źródło: wykop.pl

+: woocash23, Sancho_Asnap +7 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        wogx 1 mies. temu

+3

@Sancho_Asnap: 7 miesięcy z Blenderem, a ile czasu łącznie poświęciłeś grafice 3D/pokrewnym tematom?

+: Dakkar, dasfddklfdslkfkx +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  

+17

@ujdzie: jak zablokują to wrzucę z darmową muzyką. Póki co nie miałem problemów z botami.
        @wogx: od 10 lat, ale do tej pory tylko sketchup i photoshop
        @Nemayu: muszę sprawdzić, bo nie mam pojęcia - tak mi się podobało :D

+: wogx, woocash23 +15 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        MaKaTa 1 mies. temu

+13

@Sancho_Asnap: szacun, masz talent. I jeżeli byłbym w tej branży zatrudnił bym cię od tak. I ty stawiał byś warunki. Nie będąc w tej materii to programista 15k może ci kawę robić.

LOL

+: submar1ner, go_places +11 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        submar1ner 1 mies. temu

+14

@Sancho_Asnap: wyszło totalnie ekstra, super, rób to dalej bo pomimo niedociągnięć to naprawdę kawał dobrej roboty! Weź to na jakieś konkursy wysyłaj stary!

+: xydeN-, proktodestruktor +12 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        GwaltowneWypaczenieCzasoprzestrzeni 1 mies. temu

+38

@Sancho_Asnap: numer pociągu za mały o 2 ( ͡° ͜ʖ ͡°) A tak poza tym bardzo dobra robota

źródło: i.imgflip.com

+: Sancho_Asnap, gimnazjumqqq +36 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Damnn 1 mies. temu

+4

@Sancho_Asnap: Drzwi do Pixar'a otwarte :-)

+: gimnazjumqqq, Lipek12s +2 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        xydeN- 1 mies. temu

+4

@Sancho_Asnap: człowieku masz talent
        Jesteś mistrz po prostu
        Gdybym miał firmę to bez wahania bym Cię zatrudnił
        Dużo dobrego Miras i trzymam kciuki za ciebie bardziej niż za siebie. Poważnie.

+: Sancho_Asnap, Zgrywajac_twardziela +2 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        ViFio 1 mies. temu

+8

@xydeN-: @MaKaTa: no tak, chłop w to włożył pracę, poświęcał się temu, a wy piszecie że to tylko "talent"

+: LumiereApacz, KocieJaduo +6 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Rzuku 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: Fajnie zrobione, ciekawe, zaskakujące- dobra robota Miras!
        Tam w 1:32, przed dostaniem gaciami w twarz gościa ostrzegł jego pajęczy zmysł

pokaż spoiler albo tekstura się zbuntowała

źródło: i.imgur.com

+: Sancho_Asnap
        • udostępnij
          • Link
      •  
        artbarte 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+7

@Sancho_Asnap: Nice! Wrzucaj na reddit na r/blender

+: xydeN-, Pinkpasek +5 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        xydeN- 1 mies. temu

+6

@artbarte: dokładnie! Niech wrzuca na reddita!

+: janekhe, Zgrywajac_twardziela +4 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        janekhe 1 mies. temu

+9

@Sancho_Asnap: zajebiste, tylko jedna mala uwaga - kamera czasem porusza sie bardzo sztucznie, odbiera to autentycznosci calej animacji, np w 1:25 po prostu zatrzymuje sie w miejscu tak jakby kamera juz wiedziala co sie dalej wydarzy i musi sobie poczekac

pomijajac to, swietna animacja a twistu sie nie spodziewalem

+: WUJEKprzezUzamkniete, fluox +7 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        3zMK2 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+3

@Nemayu: o, elektrodowicz grafiki 3d

+: pakujmandzur, Zgrywajac_twardziela +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Nemayu 1 mies. temu

+2

@3zMK2: Elektrodowicz, bo widzę, że coś z głębia obrazu nie tak?

+: PeterGosling, Blackman
        • udostępnij
          • Link
      •  

0

@Nemayu: jak to mówią, chujowej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• udostępnij
          • Link
      •  
        Nemayu 1 mies. temu

+3

@3zMK2: O sobie mówisz?

+: dasfddklfdslkfkx, matra +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Sisal 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+1

@Sancho_Asnap: pixar już Cie namierza

• udostępnij
          • Link
      •  
        PeterGosling 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: Świetna robota. Są minimalne niedoróbki jeśli chodzi o dynamikę kamery, i sam montaż mógłby być lepszy — te przejścia fade są zbyt mało dynamiczne na tle całego filmu i trochę gryzą, ale to już w ramach totalnego przypierdalania się z mojej strony.

Z jakich materiałów się uczyłeś blendera? Ile czasu zajmuje render czegoś takiego?

• udostępnij
          • Link
      •  

+1

@Nemayu: nie jestem grafikiem. Ale nawet w swoich dziedzinach nie przypierdalam się do takich pierdół jak ktoś dopiero zaczyna (a nie oszukujmy się, 7 miesięcy to dopiero początek drogi). To po prostu bardzo polskie.

+: KocieJaduo
        • udostępnij
          • Link
      •  

+1

@Sancho_Asnap: a właśnie, i na jakim sprzęcie robione? :D

• udostępnij
          • Link
      •  

+2

tyle roboty a zablokują ci to za muzykę xD

@ujdzie: raczej nie zablokują, co najwyżej zdemonetyzują

+: Deathblow, Sancho_Asnap
        • udostępnij
          • Link
      •  
        kopek 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: jak się nauczyć robić takich animacji?

• udostępnij
          • Link
      •  
        WUJEKprzezUzamkniete 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: wow! kupa niezłej roboty! wszystko sam robiłeś? w sensie modele, animacje, rendery, scenariusz?
        bardzo fajnie się to ogląda i gratulacje ukończenia :)
        jeśli miałbym się (konstruktywnie) do czegoś doczepić, to momentami trochę montaż i praca kamery kuleje,
        ale działaj dalej!

• udostępnij
          • Link
      •  
        FueGo 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+2

@Sancho_Asnap: bardzo faje miras, masz talent, cos czuje ze robota za dobrą kase juz jest za rogiem. Jedyne co mi się jie spodobało to ten gołąb był jak by "wklejony" I ta dlugo czekająca kamera. I kilka rzeczy, ale to drobniutkich z których pewnie zdajesz sobie sprawę. Zajebista robota jeszcze raz. Powodzonka.
        Wołaj jak już cir zatrudnia przy jakimś filmie długometrażowym, lub jak sam cos dłuższego nagrasz

+: Sancho_Asnap, Ominika
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Nemayu 1 mies. temu

+43

@3zMK2:
        Ustalmy kilka faktów:
        -Przypierdalasz się jedynie ty i słusznie zauważasz, że nie masz pojęcia o czym piszesz, bo kluczową sprawę nazywasz pierdołą.
        -Mnie ciekawi czemu to wygląda tak płasko i jako że to widzę to informuje OP o potencjalnej przyczynie. Z dobrej woli, bezinteresownie, aby OPowi pomóc i ewentualnie zaspokoić własną ciekawość jeśli OP sprawdzi i się tym z nami podzieli.
        -OP ciekawi co myślimy o jego animacji i taka uwaga mu się przyda. Ma jakąkolwiek ocenę poza: "Hehe, ładnie Miras". Sprawdzi sobie w opcjach. Może to to, a może coś innego, ale już wie, że gdzieś się głębia obrazu zgubiła.

Zesrałeś się, bo tego nie rozumiesz, masz wybujałe ego i wszystko bierzesz do siebie. Nawet jeśli ktoś nie pisze do ciebie. Rozumiem, że jesteś typem osoby, która na jakąkolwiek ocenę i poradę reaguje pianą na pysku, ale uwierz mi, że tak nie trzeba. Można inaczej. Kulturalniej, normalniej, grzeczniej. Można kogoś zapytać o opinię. Przyjąć tę opinię i wykorzystać ją do nauki. Nauczyć się dzięki temu czegoś dużo szybciej, zauważyć coś, co umknęło naszej uwadzę. "Nie jestem grafikiem, ale..." - ..., ale nie przeszkadza ci to, by oceniać porady i obrażać ich autorów zupełnie bez żadnego powodu. Właśnie kreujesz się na specjalistę i jednocześnie udajesz, że tego nie robisz.

+: fyihyd, wogx +41 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        ksaler 1 mies. temu

+9

@Sancho_Asnap: zajebisty gołąb xD i po kolorystyce wieżowca widać jednak, że jesteś z Polski - szanuję! Nie znam się na technikaliach, ale jako przeciętny odbiorca animacji - jest super!

+: Zgrywajac_twardziela, Nalepiok +7 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        gumowy_ogur 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+1

@Sancho_Asnap: babciu, to jest Z A J E B I S T E
        Czekam na więcej. Nadajesz się do tego biznesu. Zgłaszaj to na festiwale. ZOOM festival ma sekcję animacji, przyjmują jeszcze zgłoszenia na najbliższą edycję.

• udostępnij
          • Link
      •  
        SRzeyamlon 1 mies. temu

+3

To czemu w Polsce nie widuje się np. tworzenia filmów animowanych? :o

@jmuhha: widuje się, polskie firmy są podwykonawcami dla disnejów, netfliksów, itp

+: Karl_Franz, Sancho_Asnap +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        LumiereApacz 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: oj dupcia piękna robota (。◕‿‿◕。)

• udostępnij
          • Link
      •  
        austra 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: Ale to jest super! (。◕‿‿◕。) Ma w sobie coś pixarowego, no i - tak jak Ci pisałam wcześniej - super paleta kolorów, muzyka, vibe. Zazdroszczę talentu i trzymam kciuki za dalszy rozwój!

I w ogóle fragment 2:07-2:14 - jakie to było słodkie i pocieszne :D WINCYJ!

• udostępnij
          • Link
      •  
        Wolferros 1 mies. temu

+10

@jmuhha: w Polsce jest sporo studiów robiących dobre animacje. Nawet 1 czy 2 odcinki Miłości śmierci i robotów było robione przez Polaków. Problem jest w tym, że w Polsce mało kogo stać na miejscowych profesjonalistów więc najczęściej pracują dla klientów zza granicy.

+: Karl_Franz, loczyn +8 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        3zMK2 1 mies. temu

0

@Nemayu: O, i elektrodowicz się właśnie odpalił, ding ding ding xDDDD

Po pierwsze - Odwracasz właśnie kota ogonem mówiąc że to ja się przypierdoliłem kiedy jest dokładnie odwrotnie.
        Po drugie - Doskonale wiem jak ważna jest konstruktywna krytyka a twoja tak własnie nie brzmiała.
        Po trzecie - Bezinteresownie to dzisiaj nawet kopa w dupę nie dostaniesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
        Po czwarte - Chyba ktoś inny ma tu wybujałe ego mówiąc pierwszy o procesie defekacji, tym bardziej że nie używałem żadnych przytyków personalnych.
        Po piąte - Ocena charakteru na podstawie kilku komentarzy na forum ze śmiesznymi papieżami, to już typowa elektroda.
        Po szóste - Jak chcesz zobaczyć jak wygląda konstruktywna krytyka polecam rozejrzeć się po forach zagranicznych, na polskich nie ma co szukać bo 99% krytyki wygląda jak u pana.
        Po siódme - Na nikogo się nie kreuję, po prostu zwróciłem uwagę na zjawisko występujące w polskim internecie.

• udostępnij
          • Link
      •  
        austra 1 mies. temu

+9

@Sancho_Asnap: PS: Mój stary to fanatyk wędkarstwa #pdk

źródło: Screenshot 2022-07-06 at 21.02.19.png

+: Zgrywajac_twardziela, Nihomme +7 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Kagernak 1 mies. temu

+3

@Sancho_Asnap:

źródło: wykop.pl

+: Zgrywajac_twardziela, ADreamer +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Nemayu 1 mies. temu

+5

@3zMK2:

o, elektrodowicz grafiki 3d

tym bardziej że nie używałem żadnych przytyków personalnych.

Dobra, skończ kłamać i kreować jakiś fałszywy obraz rzeczywistości. Jedynym problemem jesteś ty i twoje przywalanie się jak na elektrodzie, a przy tym hipokryzja.

+: StraznikDomowegoOgniska, Kryspin013 +3 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Zgrywajac_twardziela 1 mies. temu

+15

@Sancho_Asnap: Fajne to bardzo, ale w sumie nie kumam czemu tam wybuchło na końcu, ten gościu na początku to jakiś płatny morderca czy jak? xD

+: Sandrinia, choochoomotherfucker +13 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        marcopolo88 1 mies. temu via Android

+1

Pięknie!

@Sancho_Asnap czy trzeba umieć rysować/być grafikiem aby robić takie dzieła?

Powodzenia!

• udostępnij
          • Link
      •  
        Nemayu 1 mies. temu

0

Po trzecie - Bezinteresownie to dzisiaj nawet kopa w dupę nie dostaniesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@3zMK2: Kolejne obnażenie twojego podłego charakteru i błędnych przekonań.

Ocena charakteru na podstawie kilku komentarzy na forum ze śmiesznymi papieżami, to już typowa elektroda.

Wyobraź sobie, że ludzi poznaje się po ich czynach i przekonaniach... A zrobiłeś to co zrobiłeś i myślisz to co myślisz.

• udostępnij
          • Link
      •  
        3zMK2 1 mies. temu

0

@Nemayu: Podły charakter to raczej hipokryta nazywający kogoś kto mu śmiał zwrócić uwagę hipokrytą. Właśnie kolejny raz odwróciłeś kota ogonem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• udostępnij
          • Link
      •  
        Sandrinia 1 mies. temu

+3

@Sancho_Asnap: bardzo przyjemnie oglądało się tę animację (。◕‿‿◕。)

+: Zgrywajac_twardziela, Sancho_Asnap +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        wogx 1 mies. temu

+2

@3zMK2: Typie - spultałeś się bez powodu przy zwykłym pytaniu o technikalia. Skończ i oszczędź sobie siary

+: Deathblow, dasfddklfdslkfkx
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Nemayu 1 mies. temu

+8

@3zMK2: Jedyną osobą, która cokolwiek odwraca jesteś ty. Napisałem zwykły wpis, który nikogo nie obraża, ani nikomu niczego nie wmawia. Pomocny dla OPa. Z kolei ty odebrałeś to w zły sposób zupełnie bez powodu, bo tak właśnie chciałeś i zamieściłeś wysryw, który niczego nie przekazuje, a jednocześnie jest obelżywy, wobec mnie. Ja ci zwracam uwagę na twoje toksyczne zachowanie. Co z tym zrobisz to już twoja brocha. Mi to zupełnie nie robi różnicy. Zwyczajnie, bezinteresownie chciałem cię o tym poinformować i już to zrobiłęm, więc EOT.

+: wogx, austra +6 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        maly_ludek_lego 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: czad

• udostępnij
          • Link
      •  
        Anoniemamowy 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: czy gdziekolwiek został dodany jakiś wykopkowy #easteregg #2137 np tablica rejestracyjna czy coś? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• udostępnij
          • Link
      •  
        deziom 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: super animacja, świetnie dobrana muzyka

• udostępnij
          • Link
      •  
        3zMK2 1 mies. temu

+1

@wogx: O, czyżby multi? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
        @Nemayu: Jedyne toksyczne zachowanie to twoje typie. Koleś zrobił świetną animację a zamiast wymienić jej pozytywne cechy to rzuciłeś tylko błąd który znalazłeś.

Nie słuchaj takich ludzi @Sancho_Asnap bo to właśnie tacy ludzi podcinają skrzydła innym a twoja animacja jest świetna!

• udostępnij
          • Link
      •  
        kocioIek 1 mies. temu via iOS

+1

@Sancho_Asnap: mirku, wstęp filmiku to jak z disneya tak sie przyjemnie oglada ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• udostępnij
          • Link
      •  
        ominius 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: ile trwał render?

• udostępnij
          • Link
      •  
        Jankino 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: piekne

• udostępnij
          • Link
      •  
        awjck 1 mies. temu

+6

@Nemayu: najczęściej daje się lekkiego foga, albo desaturacje na backgroundzie zeby się bardziej wybił 1 plan. W tych ujęciach na miasto faktyczne fajnie by było wrzucić coś takiego.

Ogólnie bardzo fajna animacja, a biorąc pod uwagę krótki staż i to ze była robiona przez jedna osobę to już w ogole eksta!

@3zMK2: konstruktywne przypierdalanie się jest bardzo dobre, op będzie wiedział co może poprawić następnym razem. Może też miec inna wizje i zlac ten komentarz, ale na pewno dla artysty który chce się rozwijac jest lepszy nic kolejne "Łał fajne"

+: Nemayu, dasfddklfdslkfkx +4 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        texas-holdem 1 mies. temu

+2

Mirek powiedz mi, skoro jeden człowiek może zrobić coś takiego w 2 miesiące. To czemu w Polsce nie widuje się np. tworzenia filmów animowanych? :o

@jmuhha: W Polsce robi się filmy animowane i wysokiej (światowej wręcz) klasy efekty specjalne, tylko one powstają dla zagranicznych wytwórni. Więc Twoje pytanie de facto sprowadza się do "dlaczego w Polsce nie ma wytwórni filmowych jak w USA", a to już jest dłuższa historia z moralem w postaci pieniędzy;)

+: loczyn, Replica
        • udostępnij
          • Link
      •  
        lubiacy_beton 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: też lubię dania bez soli ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• udostępnij
          • Link
      •  
        Karl_Franz 1 mies. temu

+1

@jmuhha: https://www.youtube.com/watch?v=qPELcGcVHfU

• udostępnij
          • Link
      •  
        plemo 1 mies. temu via Android

+2

Hej. Gratulacje modele wszystkie twoje, czy korzystałeś też z jakichś assetow gotowych ?

+: dasfddklfdslkfkx, Sancho_Asnap
        • udostępnij
          • Link
      •  
        koomeet 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: jestem pod mega wrażeniem - zwłaszcza jak na 7 mcy. Jakbyś mógł podaj swój sposób na naukę blendera bo strasznie szybki progres zrobiłeś. Może zgapię metodę ;)

• udostępnij
          • Link
      •  
        ogrin8080 1 mies. temu

0

@Sancho_Asnap: Jak na pierwszą animke to bardzo spoko. Co do animacji to jeszcze długa droga przed tobą. Ogromny plus że udało ci się skończyć, bo dla ludzi którzy nie siedzą w tej branży to nie takie oczywiste.

• udostępnij
          • Link
      •  
        matka_boska_w_klapie 1 mies. temu

0

@jmuhha:
        brak scenariusz?
        brak zainteresowania?
        brak inwestorów?

• udostępnij
          • Link
      •  
        Nemayu 1 mies. temu

+7

@3zMK2: Uznałem to za wartościową informację, więc się nią podzieliłem. Ja tej animacji w żaden sposób nie oceniam. Powinieneś to zauważyć. Nie mam obowiązku nikogo chwalić ani ganić za cokolwiek. Ocena tej animacji w żadnym momencie nie była w kręgu moich zainteresowań.
        Nakreśłę ci, bo nie rozumiesz:
        -Włączam film, bo Mirek zapostował.
        -Widzę, że jest płasko - zastanawiam się czemu.
        -Postanawiam się podzielić swoimi spostrzeżeniami, bo skoro mnie to zaintrygowało to może OP się przyda.
        -Włączam inny wpis i nie zastanawiam się nad resztą animacji i jej wartością, bo zupełnie mnie ona nie interesuje. Musiałbym poświęcić na to czas wbrew swojej woli, byłoby to sztuczne i zbędne.

Uprzedzę twoją kolejną uwagę. Tak, twoje wpisy mnie zainteresowały i postanowiłem odpisać, aby ujrzeć twój punkt widzenia i się z nim skonfrontować. Z czystej ciekawości o co ci chodzi, a chodzi ci o to, że nie rozumiesz i robisz jakieś chore projekcje, które zakładają, że cenię sobie zdanie innych osób tak samo wysoko jak ty i że miałem na celu ponizenie drugiej osoby, aby pokazać się jako ten lepszy - tak jak robisz to ty. Zakładasz, że nawiązuję z OP jakąś relację, gdy ja jedynie podaję mu suchą informację. Uważam, że w każdym względzie się mylisz i jesteś narcyzem. Tyle moich przemyśleń na temat naszej rozmowy. W trakcie naszej rozmowy podzieliłeś się wieloma faktami na swój temat, smutnymi faktami, ale to nie mój problem i niepotrzebnie ci tłumaczę, ale czasem nadal przejawia się we mnie nadzieja, że jednak ludzie tacy jak ty, są w stanie pojąć jak skopany system wartości mają i że to rzutuje na ich postrzeganie zupełnie neutralnych zachowań i nadawanie im negatywnych wartości, zupełnie bez powodu. Tak, altruistycznie - robię to bez oczekiwania czegokolwiek w zamian.

+: Karl_Franz, wogx +5 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        BigC 1 mies. temu

0

@jmuhha: bo to aż dwa miesiące pracy jednego człowieka, łatwiej te pieniądze wydać na jakiś szybki syf, niż animację.

• udostępnij
          • Link
      •  
        loczyn 1 mies. temu via iOS

+1

@Sancho_Asnap: Podoba mi sie ten vibe jak początek amerykanskiego filmu, gdzie jeszcze nitk nie gada tylko bohater idzie przez miasto do swojej kobiety. Ujecia nawet takie masz i zabiegi np z muzyka :D szanuje

• udostępnij
          • Link
      •  
        Normalny-czlowiek 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+1

@Sancho_Asnap: boże to zakończenie xD

• udostępnij
          • Link
      •  
        kaspe 1 mies. temu

+2

@Sancho_Asnap: Wyszło mega super! Mam kilka pytań, jakbyś mógł się podzielić to byłbym bardzo wdzięczny:
        1. Wszystko robiłeś z samodzielnie modelowanych assetów czy brałeś cokolwiek z gotowych?
        2. Ile czasu trwało tworzenie scenariusza/storyboardu ile assety ile końcowa animacja i rendery?
        3. Renderowałeś wszystko lokalnie na kompie czy jakoś inaczej - farma, virtual desktop?

Mega podoba mi się animacja, styl postaci, kolory, zgranie z dźwiękami, mimika i gesty, ujęcia i kompozycja. Fenomenalne zakończenie (i fajne podprowadzenie pod to zakończenie jak pokazała się mapa). Jedyna, jedyna malutka rzecz do jakiej można by dać jakąkolwiek poradę, to może mogłaby być jeszcze w międzyczasie dla storytellingu jakaś zmiana tempa, jakaś przeszkoda/wróg, zawirowanie, pokonanie tej przeszkody, a dopiero potem kulminacja i rozwiązanie. Można by było na jakiś czas wyciszyć główną piosenkę lub zmienić wtedy na inny motyw muzyczny, bo w połowie samo story jest minimalnie na granicy nużącego. Ale może mi się wydaje, bo też dużo fajnie opowiadają smaczki animacji.

• udostępnij
          • Link
      •  
        brak_profitu 1 mies. temu

+1

@jmuhha: bo u nas ludzie chodza na codzien wkurwieni i ciezko im docenic cos, cokolwiek

• udostępnij
          • Link
      •  
        Azeldoh 1 mies. temu

+2

@Sancho_Asnap: Dobra robota mirku!
        Wytknę tylko jeden drobiazg, który rzucił mi się w oczy a może troszkę podbić jakość renderu a i przydać się na przyszłość :)
        Zauważyłem że niektóre obiekty mają ostre krańce (brak beveli bądź bardzo lekkie) w porównaniu do innych obiektów - imo warto wyczulić się na to, żeby nie mieszać w jednej scenie (o ile nie jest to specjalnie zamierzone w celu uzyskania jakiegoś efektu) obiektów z bevelami i bez nich. Sam to też na początku przegapiałem :D
        W razie czego te najbardziej rzucające się w oczy to rury w 0:42 i krańce ścian w 2:54, reszta - nawet jeśli brakuje im beveli/są zbyt delikatne - jest tak daleko od kamery że ktoś musiałby się skupiać żeby je wyłapać.

• udostępnij
          • Link
      •  
        thomcios 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: zajebiste (。◕‿‿◕。)

• udostępnij
          • Link
      •  
        IGorgonzolass 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: Zajebiste!
        Widać napracowanie

• udostępnij
          • Link
      •  
        mgr_rybak 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+1

@Sancho_Asnap: o ślizgających się klapkach już pisałem kiedyś, a teraz tylko pieszy ok 1:02 nienaturalny ruch. Dobra robota. Rób dalej.

• udostępnij
          • Link
      •  
        Kryspin013 1 mies. temu

+2

nie jestem grafikiem. Ale nawet w swoich dziedzinach nie przypierdalam się do takich pierdół jak ktoś dopiero zaczyna

@3zMK2: nie ujmując opowi świetną robotę to soory ale rodzaj perspektywy to nie jest pierdoła a zupełna podstawa. Pierdzielisz kocopoły xD

+: wogx, PeterGosling
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Mlody_pelikan 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: plus za Elvisa, zajebisty kawałek.
        Pamiętam jak mnie wkurwiał za dzieciaka, a teraz jestem fanem króla.

• udostępnij
          • Link
      •  
        Marekexp 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+1

@Sancho_Asnap: człowieku, jak na taki czas pracy to ta animacja jest niesamowita! Mam ogromną nadzieję, że będziesz się dalej rozwijał, bo widać, że potencjał jest ogromny :). Ciekawe gdzie będziesz za dajmy na to 5 lat :D. Daję sobie przypomnienie na za 5 lat i zobaczymy ;)

• udostępnij
          • Link
      •  
        SynJurkaPrzemek 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: Woooow, no to myślę, że już niedługo będę oglądał napisy na disney+ trochę dłużej. Mega! Startowałeś od 0, czy to po prostu przejście do animacji z grafiki 3d?

• udostępnij
          • Link
      •  
        piotr-dabrowski 1 mies. temu

+1

sko i ja

@Sancho_Asnap: Ile się renderowało i na jakim sprzęcie?
        Zajebista robota!

• udostępnij
          • Link
      •  
        Hamelin 1 mies. temu via Android

+1

@Sancho_Asnap To kto mieszka na prostej?( ͡º ͜ʖ͡º)

• udostępnij
          • Link
      •  
        majkkali 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: Świetna robota! Super się to ogląda!

• udostępnij
          • Link
      •  

+10

Chciałbym bardzo wszystkim podziękować za ciepłe przyjęcie mojej pracy. Tak zbiorczo odpowiem, że podziwiam waszą spostrzegawczość i miło się czyta komentarze wyłapujące moje mrugnięcia okiem do oglądających. Jestem też wdzięczny za słowa konstruktywnej krytyki - to była dla mnie masa pracy i jestem świadomy pewnych niedoskonałości, ale szlifowanie wszystkiego do perfekcji oznaczałoby utknięcie z tym projektem na zbyt długo.

A teraz konkretne odpowiedzi:

@PeterGosling @koomeet @piotr-dabrowski zrobiłem parę rzeczy od Blender Guru (szklanka, donut, krzesło), kilka jakichś randomowych prostych przedmiotów z innych tutków, a potem sam zacząłem wymyślać rzeczy i jak pojawiały się problemy po drodze to szukałem konkretnego rozwiązania.
        Nie mierzyłem czasu renderowania. Mój komputer jest bardzo słaby i cały czas wyłączał mi się podczas pracy na tym projekcie. Całość więc wyrenderowałem na komputerze gościa z mojej rodziny (dzięki Jurek!), przenosząc pliki i renderując zdalnie dzięki TeamViewer - dlatego też nie mam dokładnych czasów. Na oko to coś koło 50h renderowania (ale tak szczerze to nie wiem, poza tym robiłem rendery próbne po drodze). Renderwoane na dżiforsie 2070, więcej danych nie pamiętam. Ja mam 1060 z antycznym procesorem, który non stop się przegrzewa.

@kopek najpierw musisz zainstalować Blendera i delete the cube...

@WUJEKprzezUzamkniete wszystko poza muzyką i większością efektów dźwiękowych jest moje

@Zgrywajac_twardziela to już zostawiam twojej interpretacji, ale podpowiem, że idziesz w dobrą stronę

@marcopolo88 nie wiem, czy trzeba umieć ale pewnie na początku jest łatwiej startować

@Anoniemamowy :)

@ominius tak jak pisałem wcześniej - nie renderowałem tego u siebie, więc ciężko mi określić. Strzelam w okolice poniżej 50h (tutaj też wliczam rendery próbne)

@plemo cała grafika moja

@kaspe 1.sam 2.scenariusz i ogół związany z historią około 2 dni, cała reszta to kilkaset godzin mojej pracy - nie wiem ile - siedziałem tyle ile dawałem radę prawie każdego dnia 3.renderowałem na kompie Jurka (gościa z mojej rodziny - szyld Jurek Electronics jest na jego cześć XD)

@mgr_rybak ty to jesteś jeden z tych bardziej uważnych, co? ;)

@SynJurkaPrzemek - zajmowałem się tworzeniem wizualizacji wnętrz z gotowych assetów w programie Sketchup i renderowałem to w Vray. Nic nie modelowałem/ teksturowałem/ animowałem wcześniej.

@Hamelin tak między nami to sami prostacy ;)

+: SynJurkaPrzemek, KarakanPaskudny +8 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        SynJurkaPrzemek 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: Będę śledził, bo ładnie wyszło

• udostępnij
          • Link
      •  
        KarakanPaskudny 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: Kozacka robota. Super wyszło. Główny bohater uroczy i wspaniale animowany.

• udostępnij
          • Link
      •  
        alfaalenieomega 1 mies. temu

0

@jmuhha: Bo mało jest ludzi którzy poświęcą czas bez zysku

• udostępnij
          • Link
      •  
        Wyczopek 1 mies. temu

0

@Sancho_Asnap: Fajne, też bym chciał robić animacje. Polecisz jakieś poradniki?

• udostępnij
          • Link
      •  
        ahiPL 1 mies. temu

0

@3zMK2: stary, przestań już pisać. Jesteś mega toksyczny w tym wpisie.

• udostępnij
          • Link
      •  
        glupiekonto 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+2

@Sancho_Asnap: świetna robota. Ludzie nie zdają sobie sprawy, że zbudowanie takiego świata w dwa miesiące to jest niewyobrażalna ilość pracy.

Nie będę nic mówił o grafice bo wiadomo że w dwa miesiące to trzeba przycinać na wszystkim, ale połowa ruchów kamery jest taka sobie. Kadry z mapą proszą się o przenikanie (i wtedy akcja w tle) a nie fade to black. To całe zanikanie i pojawianie się kompletnie niszczy dynamikę. Masz super pomysły na gagi ale brakuje dobrej operatorki i lepszego montażu który by podkreślił śmieszność tych rzeczy.

Oglądało się super, nie wiem kiedy mi zleciały 4 minuty.

Spamuj reddita i blenderartists, ma to potencjał na zasięgi

+: Sancho_Asnap, anonimowyzpl
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Kuj_w_dubie 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: niesamowite, w tak krótkim czasie ogarnąć taki poziom. Znam kilku amerykańskich studentów, którzy uczą się technik animacji (zbrush, maya itp) docelowo do pracy w dużych studiach i nie widziałam żadnego z tak wysokim poziomem. Jakie plany na przyszłość, chciałbyś z tym wiązać karierę? Bo mam wrażenie, że duże studia stoją otworem w niedalekiej przyszłości :)

• udostępnij
          • Link
      •  
        Funky__Koval 1 mies. temu via Android

+1

7 miesięcy? Wow! Gratuluję. Powodzenia!

• udostępnij
          • Link
      •  
        gouozborzec 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: Zajebista robota. Kiedyś też bawiłem się blenderem i sam wiem ile trzeba czasu poświęcić, żeby zrobić coś więcej niż render przezroczystej kulki.
        Wiem, że to tylko bajkowa animacja, ale jako chłop który czasem lata dronem trochę kłuje jeśli widzi, że dron porusza się w kierunkach niemożliwych względem ustawienia śmigieł, ale to tylko takie przypierdalanie się

• udostępnij
          • Link
      •  
        ZajebistyMamSzaliczek 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: Jest w pyte :)

• udostępnij
          • Link
      •  
        Ptasi0r 1 mies. temu

+1

Świetnie sie oglądało, gratuluje!

• udostępnij
          • Link
      •  

+4

Myślicie, że wrzucenie tego na wykopalisko to dobry pomysł? Przyznam, że chciałbym żeby zobaczyło to jak najwięcej osób, a nie każdy siedzi na mirko :D

+: wogx, PeterGosling +2 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  

+1

@Sancho_Asnap: no oczywiście że tak

• udostępnij
          • Link
      •  
        Frygus96 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: Moim fachowym okiem (jestem znanym fachowcem w dziedzinie "wszystko")
        Niektóre rzeczy bardzo drewnianie ci wyszły, ale i tak wielki szacun.

• udostępnij
          • Link
      •  
        Oszaty 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: to jest wspaniałe! (ʘ‿ʘ)

• udostępnij
          • Link
      •  
        tatiq02 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: Urocze :) mam wrażenie jakbym oglądała animację Pixara

• udostępnij
          • Link
      •  
        Sebql 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: 7/10 w skali Pixara :)

• udostępnij
          • Link
      •  
        N3XU 1 mies. temu via iOS

+1

@Sancho_Asnap Piękne Miras rób więcej ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• udostępnij
          • Link
      •  
        mikrey 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: ten pieprzony latajacy szczur jest mega, oddaje doslownie jak sie zachowuja :)

• udostępnij
          • Link
      •  
        Myrninka 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: Aaaale fajne :D Wrzuciłam na discorda żeby więcej ludzi to zobaczyło (。◕‿‿◕。)

• udostępnij
          • Link
      •  
        Opornik 1 mies. temu

0

@3zMK2: jesteś głupcem, a @Nemayu cię zgasił jak peta, skarcił jak złego pasierba.
        Rasowy polaczek ekspertaczek, im mniej się zna tym większym jest ekspertem. Tobie podobni są rakiem tego kraju.

• udostępnij
          • Link
      •  
        szukajek 1 mies. temu

+1

@Sancho_Asnap: bardzo dobra robota, kilka pytań jeżeli można.
        7miesiecy w blender od podstaw czy miałeś już jakis kontakt z tym programem?
        Uczysz się sam czy studiujesz kierunek?
        NRA czyli były trzy?:>

• udostępnij
          • Link
      •  

+1

@szukajek: blender od podstaw, wcześniej renderowałem w Sketchupie wnętrza. Nie modelowałem / teksturowałem / animowałem. Uczę się sam. Na tablicy są trzy, a kto wie ile ich było... ;)

+: szukajek
        • udostępnij
          • Link

Gorące dyskusje ostatnie 12h

AZ-5 9 godz. temu

+1295

#heheszki

odpowiedzi (30)

LubieGroszek 11 godz. temu

+1574

Wpisujemy najczęstsze głupoty popełniane przez Polaków kierujących samochodem. Ja zaczynam:

Wyprzedzanie na kilkaset metrów przed skrzyżowaniem, żeby potem stać z wyprzedzonym autem na światłach

#motoryzacja #samochody #glupiewykopowezabawy

odpowiedzi (284)

perseweratywnosc 9 godz. temu

+878

Tragedia w kilku aktach xD

Druga fotka w komentarzu.

Tl;dr:

pokaż spoiler Laska pomalowała całe auto farbami akrylowymi, bo myślała że kupiła akwarele xD

#samochody #woodstock #bekazpodludzi #bmw

odpowiedzi (118)

• pełna lista

Wykopalisko

• Koszty dopłat do ogrzewania będą kosztowały podatników 3% PKB (70 mld zł) Koszty dopłat do ogrzewania będą kosztowały podatników 3% PKB (70 mld zł) 55
    • Wiązali ręce dzieciom, aby "poczuły się jak Jezus". Nieludzkie praktyki na oazie Wiązali ręce dzieciom, aby "poczuły się jak Jezus". Nieludzkie praktyki na oazie 98
    • Znamy nazwiska ekspertów na Campusie Trzaskowskiego Znamy nazwiska ekspertów na Campusie Trzaskowskiego 185
    • Aby uzyskać dostęp
      zaloguj się lub załóż konto.
    • Aby uzyskać dostęp
    • Aby uzyskać dostęp
    • Aby uzyskać dostęp
    • Aby uzyskać dostęp
    • Aby uzyskać dostęp
    • Aby uzyskać dostęp

Reklamy Google

Przydatne linki

• Idea Wykopu
    • Regulamin
    • Reklama
    • Blog
    • Polityka prywatności
    • Informacja o cookies
    • Pomoc i FAQ
    • Kontakt
    • Archiwum
    • Ranking użytkowników
    • Osiągnięcia
    • Tagi
    • Dodatki
    • Dla programistów
    • Wykop Poleca
    • Quiz
    • Zamów koszulkę
    • wykopane
    • wykopalisko
    • komentarze

Chmura tagów

hardware humor internet technologia rozrywka nauka programowanie software sztuka bekazpisu ciekawostki ekonomia energetyka europa finanse gospodarka heheszki historia katolicyzm kosciol kultura motoryzacja pieniadze polityka polska rosja samochody sport swiat ukraina usa wojna wydarzenia wykop zainteresowania zdrowie

Drogi Wykopowiczu

w załączonym linku do Polityki Prywatności przypominamy podstawowe informacje z zakresu przetwarzania danych osobowych dostarczanych przez Ciebie podczas korzystania z naszego serwisu. Zamykając ten komunikat (klikając w przycisk “X”), potwierdzasz, że przyjąłeś do wiadomości wskazane w nim działania.

Polityka plików cookies

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.