Aktywne Wpisy

G0ntar +4
Na Jakie popularne/lubiane zapachy zareagowaliście najgorzej? Albo totalnie wam nie siedzą ? U mnie to Gris Charnel extrait i PDM Pegasus.
#perfumy
#perfumy

Jeszcze kilka dni temu @dr_Batman nas przekonywała, że 100k na miesiąc to ma może kilkuset politycznych nominatów. Teraz się okazuje, że może ich być ponad 5600, a to dopiero wstępne szacunki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pensje tych 5600 ludzi rocznie kosztują przynajmniej 6,7 MLD zł (przy założeniu równych 100k na msc, a mają więcej przecież). Dziura NFZ na ten rok to ok. 23 miliardy. A pytanie jak
Pensje tych 5600 ludzi rocznie kosztują przynajmniej 6,7 MLD zł (przy założeniu równych 100k na msc, a mają więcej przecież). Dziura NFZ na ten rok to ok. 23 miliardy. A pytanie jak
źródło: Screenshot-20260618-134951-Samsung-Browser
Pobierz

Na początku jeszcze fajnie to wyglądało i w sumie w ostatnich latach jako jedyny teammate potrafił z Maxem rywalizować jak równy z równym.
Jeżeli ewolucja tego bolidu dalej będzie dla niego tak problematyczna, to jeszcze może skończyć w generalce na koniec za Ferrari - widać, że od Kanady jakby coś pozmieniali i Max od tego czasu jak ryba w wodzie, a Perez trochę ogórzy. Co prawda ścigać się koło w koło dalej potrafi i mam nadzieję, że sporo odrobi, ale na jednym kółku totalnie nie ma tempa i już Carlos lepiej wygląda.
Jestem ciekaw czy będzie coś potrafił jeszcze więcej wycisnąć, jeśli nie, to o konstruktora będzie ciężko.
Charles już praktycznie jutro odrobi stratę punktową do niego, a w niedziele przeskoczy.
#f1
Po tym co odwala Ferrari w ostatnich wyścigach mogę nawet zasugerować że ta strata jeszcze się powiększy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Fajnie, że udało mu się parę razy pokonać Maxa w Q czy w wyścigu, ale żeby zwyciężyć w generalce trzeba jeździć w każdy weekend na 100% i nie popełniać błędów, a to akurat można powiedzieć o Maxie, Hamiltonie czy Leclercu, a już o Perezie, Bottasie czy Sainzu niekoniecznie ( ͡° ͜ʖ