Aktywne Wpisy
Ytarka +32
Lubię, gdy dobre rzeczy równie dobrze wyglądają, a Marshall wie, jak to się robi.
JBL wysiada. I jest brzydki. Nawet z tym nie handlujcie.
#chwalesie #takaprawda
JBL wysiada. I jest brzydki. Nawet z tym nie handlujcie.
#chwalesie #takaprawda
Jakie piwerko najlepsze?
- Zatecky 11.7% (19)
- Carlsberg 2.5% (4)
- Perła 16.0% (26)
- Specjal 3.7% (6)
- Tylko kraftowe ( ͡° ͜ʖ ͡°) 21.5% (35)
- Redd's, Somersby, Garage 6.1% (10)
- Lech 8.6% (14)
- Tyskie 6.7% (11)
- Żywiec 9.2% (15)
- Inne - napisz w komentarzu 14.1% (23)
Mięso na cebuli wcześniej już usmażone, duszone w bulionie z gotowym ryżem przez chwilę na patelni, kimchi dodane na sam koniec. Całość włożyłam do naczynia żaroodpornego jak na zdjęciu, dałam trochę masła i pół szklanki wody, przykryłam pokrywką i dusiłam w piekarniku do momentu aż papryka nie była zupełnie miękka.
Po tym czasie wyjęłam papryki, posypałam parmezanem i grillowałam na górnej grzałce przez chwilę.
#kuchnia #arinkaofood
Takie mięsko ładnie się dusi wewnątrz papryki, jedynie co to ryż wcześniej ugotowany (myślę, że tu można poeksperymentować)
Przygotowywanie mięsnego farszu przez godzinę, duszenie go w bulionie, z pomidorami, ziołami, ajwarem, smażoną cebulą, czosnkiem nie ma sensu?
Nie sądzę, a nawet jestem przekonana, znam kuchnie PRLu i sorry ale nie gotuję dla taniej stołówki. Mam czas, ochotę wiec moje pomysły może są bardziej pracochłonne
Na zagranicznym częściej ale też nie jest on jakiś bardzo popularny. Poza tym ludzie czesto nadziewają też pieczarkami smażonymi i np. szpinakiem.
Najgorzej zrobił mój ulubiony kucharz polski czyli Okrasa, zniszczył przepis, szkoda gadać.
Włoska babcia
Jeśli wrzucisz te same składniki o których mówisz do wnętrza papryki - czyli właśnie pomidory, natka pietruszki itp. które dajesz oprócz mięsa, to tak samo jak je dusisz na patelni - możesz wykonać duszenie wewnątrz tych papryk. W czym jest lepsze robienie tego osobno?
Smażona cebula to faktycznie, w papryce by
Pomijając już smak który wytwarza się przy duszeniu składników na patelni i smakowaniu go to na pewno bardziej soczysty jest farsz z patelni niż to co zrobi sie po włożeniu mięsa z ryżem do papryki.
Farsz siłą rzeczy jest tłustszy bo zawiera smażone składniki, nic sie nie rozsypuje jak w polskim gołąbku.
Może zrób raz
Trzeba zrobić poważne testy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja akurat znam to z kuchni greckiej - gemista (przywędrowało do mojego domu z grecką nianią więc przepis nie był z kuchni PRLu)
Faktycznie jak przeglądam teraz greckie filmiki to widzę przewagę ilościową filmów z podsmażaniem, częściowo to na pewno wynika z podsmażania cebuli jak i z nadziewania
Dobrze że kuchnia Bałkanów przywędrowała do Polski i jest popularna.
Tak samo często faszerują bakłażana, ale ja za nim nie przepadam jakoś.
I choć bakłażana mam w sercu, to z tych warzyw papryka jednak zdecydowanie wygrywa.