Wpis z mikrobloga

• 2
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ms86: Ja też jestem strateg wykopowy, ale dla gospodarki bardziej niż może Azowskie, będzie im potrzebna elektrownia atomowa w Enerhodarze. Tutaj raczej spodziewałbym się największych ofensyw.

Propagandowo dobrze by było Krym znowu odciąć, ale czy jest to realne? Jak św. Himars da, to może się uda :)
  • Odpowiedz
@ms86: Żadnego rushu nie będzie, prędzej metodyczne powolne zbieranie terenu, by nie wysilać już i tak rozciągniętej logistyki. Zniszczenie S-300/400 na południu, poszukiwanie sprzętu zagłuszającego żeby uwolnić lotnictwo i TB-2, dopiero po przewadze w powietrzu będzie można myśleć o ataku na lądzie i spięciu tego z ofensywą.

https://twitter.com/WarMonitor3/status/1546554370539634690

Kotłów i odcinek wojsk nie ma szans zrobić, lokalne kotły możliwe. Nie rozwalą mostu na Krymie, bez szans, nie mają możliwości.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@prawiedobrze najlepiej byłoby odzyskać całe południe by skrócić znacząco Linię frontu.

Elektrownie o której piszesz, zapewne onuce uszkoda by było kryzys energetyczny na zime
  • Odpowiedz
Elektrownie o której piszesz, zapewne onuce uszkoda by było kryzys energetyczny na zime

@ms86: Nie jeżeli chcą ją utrzymać.

Gdzieś czytałem, że Ukraina w tej chwili i tak bardzo dużo energii elektrycznej eksportuje do UE, bo duża część przemysłu stoi i mają nadwyżki. Zerkam sobie często i gęsto na stronę PSE.pl i widać tam, że Ukraina stabilnie wysyła do nas średnio 200 MW, a pewnie tylko tyle, bo niedawno dopiero
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@ms86:

Imo polecą jednocześnie Cherson i w stronę Melitopola
@gejuszmapkt a kacapy w okolicach Chersonia widząc to wycofają się w kierunku Krymu czy będą bronić do ostatniej onucy?
  • Odpowiedz