Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@crest: Zachodzącą fermentację miodu można stwierdzić już na podstawie jego smaku, zapachu oraz wyglądu. Na początku fermentacji wyczuwa się charakterystyczny owocowy posmak. Na powierzchni miodu zbiera się warstwa piany. Z czasem zapach miodu staje się podobny do piwa i zauważa się w nim pęcherzyki gazów.
@crest: wygląda na przegrzany, jeden pszczelarz też mi taki sprzedał (jak go skonfrontowałem to się przyznał że niby klienci wolą żeby był płynny to on podgrzewa jak świeżego nie sprzeda i się skrystalizuje) i po krótkim czasie wyglądał tak jak twój, w smaku od początku czuć było że już #!$%@? z nim. Normalny miód powinien się krystalizować po całości
@crest: miód, sól i warzywa strąkowe jak groch i fasola (surowa, taka zebrana w słoiku) to jedne z produktów które nie posiadają daty ważności i nigdy się nie zepsują.