Wpis z mikrobloga

@Devhar: tu nie ma co się z tym konfederackim kołtuństwem na wykopie kłócić (bo to głównie oni negują prawicowość pisu). Dla nich wszystko, co nie korwin to lewactwo. A to, że połowa z nich nie miała jeszcze wosu, a co dopiero nauk politycznych i guzik wie o podziale politycznym na 1 osi (nie mówcie im, że są 2, bo już w ogóle się pogubią), bo w większości nie byli w
  • Odpowiedz
@Devhar: pis to prawica, a każdy kto drze mordę, że nie, po prostu próbuje sobie jakoś zracjonalizować, ze prawica wcale nie jest taka super jak mu się wydaje xD
  • Odpowiedz
@Devhar: Jezu jakiś ty mądry tylko nie zapomnij, że podział na prawice i lewice jest starszy od terleckiego czy tarleckiego. Gdybyś chciał nazywać kogoś prawicą czy lewicą to jedynie korwin i grzesiu daun by byli prawicą bo jako jedyni chcą powrotu monarchii.
  • Odpowiedz
@Leniek: Wiem, że może być dla ciebie trochę trudne do zrozumienia że podział pomiędzy prawicą a lewicą powstał bardzo dawno temu i nie ma już żadnego realnego przełożenie na dzisiejsze czasy.
Prawica – określenie pochodzące z okresu rewolucji francuskiej, kiedy mianem prawicy określano ugrupowania przedstawicieli duchowieństwa, szlachty i arystokracji, które w Zgromadzeniu Narodowym zasiadały po prawej stronie sali, w opozycji do lewicy, czyli zasiadających po lewej stronie polityków żądających przemian
  • Odpowiedz
Jezu jakiś ty mądry tylko nie zapomnij, że podział na prawice i lewice jest starszy od terleckiego czy tarleckiego

@KalashnikovMirasnikov: Powiedz to tym którzy chcą koniecznie przepchnąć PiS na lewą stronę i krzyczą że to nie była prawdziwa prawica

Gdybyś chciał nazywać kogoś prawicą czy lewicą to jedynie korwin i grzesiu daun by byli prawicą bo jako jedyni chcą powrotu monarchii

@KalashnikovMirasnikov: Nie tylko oni
  • Odpowiedz
Powiedz to tym którzy chcą koniecznie przepchnąć PiS na lewą stronę i krzyczą że to nie była prawdziwa prawica

@Devhar: Moja wina, że ludzie są głupi? Nie wiem dlaczego wykopki tak bardzo próbują się dopasowywać do jakiegoś podziału wymyślonego z czasów gdy ludzie umierali w wieku 40 lat i srali do dziury w ziemi.

Nie tylko oni

@Devhar: Nie wiem czy ktoś jeszcze monarchię chce wprowadzać z tej
  • Odpowiedz
Moja wina, że ludzie są głupi?

@KalashnikovMirasnikov: Tego nie napisałem

Nie wiem dlaczego wykopki tak bardzo próbują się dopasowywać do jakiegoś podziału wymyślonego z czasów gdy ludzie umierali w wieku 40 lat i srali do dziury w
  • Odpowiedz
@Devhar: Na koniec jeszcze przepalę niektórym styki - Uważam że PO też jest bliżej konserw, nie tak blisko jak PiS oczywiście, ale nadal bardziej bym ich utożsamiał bardziej z prawą niż z lewą stroną, a ogólnie to dla mnie centryści albo tam libki. Zresztą na Wikipedii też są podani jako partia od centrowej do centroprawicowej, także jak widzę nazywanie ich lewicą to również kisnę w środku, nie tak bardzo
  • Odpowiedz