Wpis z mikrobloga

@gysnde: nie jestem i nie byłem minerem to co ma mnie piec? ¯\_(ツ)_/¯

ogólnie społeczność ethereum jest naiwna, to takie dzieci kwiaty współczesne, tylko zamiast kwiatów we włosach mają kolorowe nft z misiami,

ja mam już dużo lat i widziałem już takie ruchy społeczne, dziś są jutro znikną, bo nowe pokolenia będą miały swoje misie w innych kolorach
  • Odpowiedz
Naiwność tego myślenia jest straszna. Ta energia zostanie skonsumowana gdzie indziej ¯_(ツ)_/¯

@dean_corso: Jak wyłączasz światło, to gdzie indziej włącza ci się inne by to zbilansować? xD

Obecnie co najwyżej z 50% hashrate ETH poszło do shitów, jeśli to masz na myśli. Reszta GPU wg. ciebie obecnie coś robi?
  • Odpowiedz
@dean_corso: Ty wiesz że elektrownie mogą regulować produkcję, nie? I że ilość energii zużywana przez ethereum to było ok. 1/2 zużycia całego naszego kraju (a po update, zaledwie zużycie kilkuset ludzi)? Wg. ciebie gdyby połowa Polaków zniknęła, to zużycie prądu by nie spadło? Hmm....

No, powiedzmy 1/4 - na tę chwilę po hashrate widać że połowa tego zużycia rzeczywiście dalej kopie. Choć rzekomo spora część to ASIC.
  • Odpowiedz
Ty wiesz że elektrownie mogą regulować produkcję, nie?

@Sinity: haha tak wygaszają piece, zatrzymują wiatr i wodę

jesteś typowym przykładem naiwniaka
nadmiar produkcji idzie w kosmos kolego, np metan jest palony prosto
  • Odpowiedz
@Sinity: poza tym n00bie górnictwo gpu było tak rozproszone po całym świecie że żadna elektrownia nawet nie zauważyła the merge hahaha, wracaj kolekcjonować pixle na obrazkach
  • Odpowiedz