Wpis z mikrobloga

Jedna z niewielu rzeczy, która cieszy mnie w związku z nadchodzącym jesienno zimowym czasem to brukselka. Uwielbiam ją po prostu smażono-duszoną na maśle klarowanym z solą, z dodatkiem boczku czy glazurowaną w azjatyckim stylu.

Dzisiaj wersja czyszczenie lodówki:

Podsmaż 100g wędzonego boczku pokrojonego w paseczki, jak będzie chrupiący dodaj 300g brukselki (większe pokrój na połówki, bardzo duże na ćwiartki). Lekko osól i smaż aż miejscami się skarmelizują. Przykryj pokrywką i duś kilka minut aż będą miękkie ale nie rozgotowane.
Przełóż na talerz, posyp 30g fety, opcjonalnie polej ostrym sosem i oprósz świeżo mielonym pieprzem.

Makro takiej porcji? 698kcal 32B 55T 10W
(Trzeba doliczyć sos, mój był domowy)

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
Pobierz
źródło: comment_1664960255QSnbhOHvAxrAPXSiEfae6j.jpg
  • 23
@GaiusBaltar: możesz rozwinąć? Że dlaczego ktoś chciałby ją zbanować?


@theicecold: Scenariusz jest prosty - Rumun przejmuje konto, zaczyna wrzucać CP i po godzinie przejęte konto jest banowane. Ewentualnie, zaczyna wrzucać elfika, i po 5 minutach konto jest banowane.

Tak czy siak, aż do czasu kiedy moderacja nie dogada się z właścicielem konta, konto pozostaje nieaktywne.

Mechanizm użyty przez Rumuna do przejmowania kont nie jest mi znany, ale generalnie, dobrze mieć