Aktywne Wpisy

Salido +309
Minął 19. (z 67) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 6 osób.
81 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
87 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 6 osób.
81 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
87 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-479086-10
Pobierz
KEjAf +762
#konowalposting #lekarz100k Opowiem Wam o mojej przygodzie z NFZ. Jak najbardziej pasuje innych rzeczy których się ostatnio dowiadujemy o tej organizacji.
TL:DR: Kradno!
Lekarz może wystawić NFZtowi rachunek za cokolwiek i nikt tego nie sprawdza, a nawet jak sprawdzi to nie może poprawić. ¯\(ツ)/¯ Pacjent zgłasza że lekarz wpisał kłamstwa w rachunek, NFZ "robi postępowanie wyjaśniające", lekarz stwierdza "com napisał, napisałem" - i to zamyka sprawę.
Inaczej mówiąc - NFZ
TL:DR: Kradno!
Lekarz może wystawić NFZtowi rachunek za cokolwiek i nikt tego nie sprawdza, a nawet jak sprawdzi to nie może poprawić. ¯\(ツ)/¯ Pacjent zgłasza że lekarz wpisał kłamstwa w rachunek, NFZ "robi postępowanie wyjaśniające", lekarz stwierdza "com napisał, napisałem" - i to zamyka sprawę.
Inaczej mówiąc - NFZ
źródło: image_2026-07-15_172802930
Pobierz

Zgodnie z tą zapowiedzią, wyrobili się przed końcem roku.
You can now buy Apple products — including the new iPhone 14 — with bitcoin
#bitcoin #kryptowaluty #gielda #technologia #apple #iphone
@cyberpunkbtc: czemu dwa siusiaki?
Sprawdź link który podrzucilem: https://finance.yahoo.com/news/apple-enable-crypto-payments-tap-150300322.html?guccounter=1
Apple To Enable Crypto Payments With ‘Tap To Pay’ by the End of 2022
źródło: comment_166522799771wr3ZHHzjTu2ZZRigJrpG.jpg
PobierzPiszą tak jakby wcześniej nie było to możliwe.
Czy to jeszcze ma działać na jakiejś innej zasadzie?
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_1665280785rRSy4zJnOnrhyCkoIFF2cJ.jpg
PobierzCzyli chodzi o to że tap to pay wprowadza opcje przyjmowania płatności zbliżeniowo jak terminal płatniczy.
Rysiek tam swoją drogą nic nie widzę w pierwotnym artykule o unikaniu pośredników bo dalej chyba trzeba dodać sobie kartę takiego Coinbase do Apple Pay żeby zapłacić krypto.
Tak czy inaczej widzę krok w dobrą stronę ku adopcji bitcoina.
Swoją drogą ten terminal ma również przyjmować nie tylko płatności
Poważnie... Wczoraj zobaczyłem o tym info, skojarzyłem że niedawno było coś na ten temat, więc wygooglowalem, wrzuciłem to i tyle... Nie znam tematu ¯\_(ツ)_/¯
To nic przełomowego. od lat co chwilę jest coś w tym stylu. Przedwczoraj było o McDonaldsie w Szwajcarii, tydzień wcześniej o Coście na Gibraltarze. Jutro o tym wszyscy zapomną a pojutrze wrzucę kolejny news który ich striggeruje. Takie