Wpis z mikrobloga

@s---k: trafiłeś na koszmar klientów patodeweloperki XD
@acio_mi: Przecież to jest projekt jak z wielkiej płyty, zero przestrzeni, kuchnia w popieprzonym miejscu. To chyba klitka dla ruskich beneficjentów 500+, a nie miejsce na godne życie.
  • Odpowiedz
@acio_mi: @s---k: Już mówię: połączyć pokój 1 z pokojem 3, włącznie z likwidacją przedpokoju. Kuchnia w lekkim aneksie w miejscu pokoju nr 3, w miejscu kuchni pokój.
W ten sposób z klitki robi się przestronne mieszkanko. Dodając kilka sztuczek wizualnie można byłoby to jeszcze powiększyć.
  • Odpowiedz
@Sowiet_Kusy: nom ciekawa propozycja, ale ma swoje istotne wady, albo ciągniesz dodatkowy pion z mediami do kuchni, albo masz spore straty na wodzie ciepłej, no chyba że nie przeszkadza Ci odkręcanie kranu i przejście się z psem na spacer aby czasu nie marnować zanim ciepła woda doleci;) Położenie kuchni przy łazience ma swoje plusy:
1. Piony z mediami w jednym miejscu w mieszkaniu.
2. Piony z wentylacja w jednym miejscu
  • Odpowiedz
@acio_mi: Bardzo dobre przemyślenia, co też pokazuje, że sam projekt u podstaw jest średnio przemyślany i nieprzystępny do przeróbek. Sam mam aneks i jestem średnio z niego zadowolony, ale są różne możliwości rozwiązania tego. W każdym razie dzięki za wnioski!
  • Odpowiedz