LajfIsBjutiful
Polska jest super, dlatego od 40 lat mieszkam gdzie indziej xD

#polska #polacyzagranica #heheszki #husaria
3764
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
mmmmmmmmmmmmmm
@LajfIsBjutiful: xD polska jest tak zajebista ze musialam s--------c a teraz ten zgnily zachod niech sie uczy xDDD
1810
Popularny_mis
@BornToDie69 polska jeśli masz kasę i zapewniony byt, nie jest złym krajem. Gorzej jak przyszło ci się dorabiać, niepewne kredyty, drożyzna, każda lepsza fucha wymaga znajomości.

Później jak już masz dom samochód i dobra pracę, stać cie na prywatnego lekarza i żłobek to nie jest źle, chyba że komuś z politycznych zajdziesz za skórę.

Co do samego postu, to hipokryzja w wypowiedzi się rzuca, nie samo plucie na Polskę. Na przykładzie
111
spokojnyinformatyk
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
94
K.....3
K.....3
@mmmmmmmmmmmmmm: Ale babka ma rację. Mamy dużo rzeczy których inne kraje mogą pozazdrościć

@BornToDie69: @spokojnyinformatyk: no super a inne kraje mają rzeczy których może pozazdrosić Polska np stabilne prawo, niebudowanie żądów autorytarnych, nie sklejanie państwa z kościołem czy powietrze, którym da sie oddychać zimą.
86
FrasierCrane
Polska jest super, dlatego od 40 lat mieszkam gdzie indziej xD

@LajfIsBjutiful: pewnie, tfu, Polonia z Hameryki. Oni są najgorsi, do tego to w znacznej większosci turbopisowcy
59
johny-kalesonny
Niema przestępczości jaka na zachodzie. Kobiety nie boją się chodzić nocą. Niema gangów uzbrojonych w noże

@Pitu33: Typical główna wykopu enjoyer xD
51
BornToDie69
@mmmmmmmmmmmmmm: Ale babka ma rację. Mamy dużo rzeczy których inne kraje mogą pozazdrościć
47
K.....3
K.....3
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
33
dzek
dzek
Wrócę do Polski na emeryturę

@i_teraz_wchodze_ja_caly_na_bialo: na emeryturę to chyba trzeba stąd uciekać, bo nie będzie komu Cię leczyć, a zdrowie w późnych latach bywa kapryśne
26
marekrocki2
marekrocki2
Jak Ziemkeiwicz
Zachód gnije ale córkę pośle do UK
26
Kazdy kraj jest super jak jedziesz tam jako turysta albo przeprowadzasz sie na emeryture z duzo bogatszego kraju majac euro na koncie. Polonia zazwyczaj romantyzuje kraj przez pryzmat tego co doswiadcza na wakacjach, odwiedza rodzine raz do roku, porozbijaja sie po sklepach i restauracjach gdzie traktowani sa jak pany bo nawet bedac sredniakami w niemczech czy holandii w polsce sa uwazani za bogaczy, nie musza martwic sie o kredyty, polityke, sluzbe zdrowia,
20
dzek
dzek
@i_teraz_wchodze_ja_caly_na_bialo: no tak, tylko pod lasem jak zadzwonisz po karetkę, to zwyczajnie nie dojedzie na czas ¯\_(ツ)_/¯
18
BornToDie69
@digger3:
-Czyste ulice
-niezła komunikacja miejska
-szybki i tani internet
-naturalne i zajebiste produkty spożywcze
-Góry i Morze (jedne z
18
Po7latach
Po7latach
@LajfIsBjutiful: no zarobki inne ale pod wielooma wzgledami Polska jest o wiele lepszym krajem do zycia. Nie wiem czego tu nie rozumiesz
16
BornToDie69
@spokojnyinformatyk: Najlepszym przykładem jest ostatnio Bartek z BezPlanu. Wrócił do polski i podnieca się nawet zwykłym lasem. Jeździ po kraju i jara się bałtykiem, mazurami, warszawą i innymi miastami :D
16
Pitu33
@LajfIsBjutiful no i typ ma rację. Niema przestępczości jaka na zachodzie. Kobiety nie boją się chodzić nocą. Niema gangów uzbrojonych w noże. Polska gdyby nie rozwalona socjalizmem gospodarka byłaby jednym z najlepszych miejsc do życia. Niestety pieniądze dyktują warunki życia...
16
wielki_hrabia_spekulacji
1. Pogoda tragiczna. Ogólnie tak małe nasłonecznienie na świecie jak my tu ma może tylko 100 -200 mln innych ludzi z czego 80% z nich żyje w krajach znacznie zamożniejszych: Kanada, Skandynawia, część Niemiec- co w sumie wynagradza pogodę trochę. Do tego morźne zimy. Całkowita hibernacja, gdzie polacy chowają się jak robaki w domach od grudnia do marca kiedy życie zaczyna się trochę rodzić.
2. Ludzie są okropnie zamknięci, nieuprzejmi, podejrzliwi, złośliwi.
15
i_teraz_wchodze_ja_caly_na_bialo
na emeryturę to chyba trzeba stąd uciekać, bo nie będzie komu Cię leczyć, a zdrowie w późnych latach bywa kapryśne

@dzek: Dlatego odkładam kasę, by być niezaleznym od rządzących.
Nie chcę nic, kupie domek pod lasem, bedę miał dwa psy, słomkowy kapelusz, za wszystko zapłacę, za lekarza itp.
Zakupy w lokalnym sklepie raz na miesiąc i tyle mnie widzieli
11
ajuto00
Najlepszym przykładem jest ostatnio Bartek z BezPlanu. Wrócił do polski i podnieca się nawet zwykłym lasem. Jeździ po kraju i jara się bałtykiem, mazurami, warszawą i innymi miastami :D

@BornToDie69: Co innego zwiedzać sobie kraj, a co innego w nim żyć. Gdybym miał hajs, to bym sobie cały rok jeździł po Polsce i się nią zachwycał. Wtedy w nosie miałbym i politykę, i wojnę polsko-polską.
10