Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +213
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +909
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

Stworzyłem Fragrantica Perfumehub Plugin
, który możecie zainstalować do wtyczek w stylu Tampermonkey czy Greasemonkey w przeglądarce.
Przy pierwszym uruchomieniu musicie zezwolić na "dostęp do zasobu cross-origin" z racji tego, że wyszukiwanie odbywa się z domeny Fragrantica do Perfumehub.
Skrypt na każdym widoku perfum szuka ich po nazwie w Perfumehub a potem dla każdego wyniku możecie podejrzeć ceny. Każda cena to link do Perfumehub wybranej wersji. Działa na polskiej i angielskiej Fragrantice. Czasami nie ma wyników (można wtedy klikąć przycisk Odśwież ale to nie moja wina, na Perfumehub też czasem ich szukajka zwraca nulla).
Dajcie znać czy komuś się przyda i czy coś może poprawić/dorobić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#perfumy
źródło: comment_1667594131UB1Q3dGWOrb9ZnGjze0dVo.jpg
Pobierzźródło: comment_1667596056iO30q59UChnq3Ww4XJZnmt.jpg
Pobierz