Aktywne Wpisy
r5678 +149
#motoryzacja
XD grubo pod deklem
Kup sobie samochód którego nie możesz tankować, odwalaj szajs aby go ładować. codziennie baw się w owijanie workami foliowymi przedłużaczy i portu ładowaniu, musisz tez mieć specjalnie kupkę kamieni do zabezpieczenia kabla, który swoją drogą na chodniku też ktoś może przeciąć, albo jak ktoś Ci zajmie miejsce pod oknem, to musisz wyciągać zapasowe przedłużacze
Nie ma żadnych pieniędzy który ktoś musiałby mi płacić aby bawić się w
XD grubo pod deklem
Kup sobie samochód którego nie możesz tankować, odwalaj szajs aby go ładować. codziennie baw się w owijanie workami foliowymi przedłużaczy i portu ładowaniu, musisz tez mieć specjalnie kupkę kamieni do zabezpieczenia kabla, który swoją drogą na chodniku też ktoś może przeciąć, albo jak ktoś Ci zajmie miejsce pod oknem, to musisz wyciągać zapasowe przedłużacze
Nie ma żadnych pieniędzy który ktoś musiałby mi płacić aby bawić się w
WielkiNos +231
Mózgi spermiarzy, którzy od 7 rano postują i plusują zdjęcia gołych dup i cycków są tak zalane spermą, że nie widzą nic innego poza gołą dupą. Tutaj przykład. Dziewczyna na szkolnym korytarzu jest siłą przytrzymywana do zdjęcia przez 2 chłopaków. Jeden z nich podwija jej sukienkę, drugi przytrzymuje ręce, trzeci robi zdjęcie wbrew jej woli. Spermiarze wyplusują nawet przemoc seksualną jeśli jest tam goły tyłek.
Spermiarstwo to choroba.
#spermiarzalert #bekazpodludzi #rozowepaski #
Spermiarstwo to choroba.
#spermiarzalert #bekazpodludzi #rozowepaski #
#gotujzwykopem #jedzenie #kolendra #przyprawy #ankieta
Kolendra spoko?
Uwielbiam jedno i drugie, ale liście to sprawa dyskusyjna.
Teoretycznie uważa się, że postrzeganie ich smaku wynika z genetyki, ale nie poparłbym tej hipotezy w 100%.
W moim przypadku, kiedyś smakowała mydłem, teraz nie wyobrażam sobie bez niej wielu potraw.
Na to pytanie nie odpowiedziałem, więc odpowiadam teraz.
Wykorzystuję do kuchni indyjskiej i meksykańskiej, kubańskiej, tureckiej, zmiażdżone nasiona można też eksperymentalnie dodać do mięsa na burgery. To ostatnie to trochę śmieszny pomysł, ale zabawny i całkiem smaczny w kontekście urozmaicenia.
Natka do falafela, sosów a'la meksykańskie, pomidora (świetna przystawka) i wielu innych. Mocny smak i niektórzy nie lubią, niektórzy muszą się przyzwyczaić.
Nasiona do pierników, kawy, herbaty. Generalnie mocny korzenny smak.
Z natką jest taki problem, że daje się jej dużo, często cały pęczek a tego nie można kupić po taniości ciętego. Najlepiej zasadzić sobie samemu na wiosnę.
Azjaci dodają dużo kolendry, nie bez powodu. Oprócz tego że jest pyszna to zapobiega wzdęciom, łagodzi objawy żołądkowe, obniża ciśnienie, działa rozkurczowo, łagodzi bóle brzucha, wspomaga kuracje leczenia zapalenia błony śluzowej żołądka.
Dobry kucharz o tym wie. Wie także jak działa majeranek, mięta i kminek w polskiej kuchni i dlaczego
@arinkao: no z tym to ja akurat jestem #!$%@?
@adik3x: I on to je i potem wychodzi smaczniejszy na patelni?
lubię to się bawię, do dziś nie wymiękam."
Jako dziecko możesz nie lubić np. wątróbki, a po 20 latach możesz ją uwielbiać.
Oficjalne stanowisko nauki jest takie jak pisze @Mirkosoft :
https://en.wikipedia.org/wiki/OR6A2
Ja tam sobie badań genetycznych pod tym kątem nie robiłem, ale pamiętam że pierwsze moje podejścia do kolendry były takie jak w linkowanym artykule. Obecnie
Po za tym to że ktoś posiada receptor OR62A nie musi oznaczać że będzie nie