Wpis z mikrobloga

@Gamtaro2:

Jak zrobiłeś konfiturę z czerwonej cebuli?

Kilogram czerwonej cebuli obrałem, pokroiłem w piórka, choć właściwie możesz jak chcesz. Na patelnię na łyżce oleju, podsmażyłem/poddusiłem z sola, pieprzem, cukrem, octem balsamicznym przez około 45 minut. Te dwie ostatnie przyprawy tak naprawdę wedle uznania. Ja dałem raczej więcej cukru, niż octu.
@piteross: Z tym że to dwie różne rzeczy bo do konfitury się raczej octu nie dodaje a do chutneya tak. Sposób powstawania jednego i drugiego jest zbliżony ale finalny efekt smakowy zupełnie inny.
Czy domowemu burgerowi wolowemu, z własnoręcznie robionymi bułkami, konfiturą z czerwonej cebuli, serem, boczkiem i warzywami wolno plusa?


@CptPrice: Ty bandoto, przez Ciebie cierpio zwierzęta, CO2, klimat, globalne ocieplenie itd! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@enzojabol:

Z tym że to dwie różne rzeczy bo do konfitury się raczej octu nie dodaje a do chutneya tak. Sposób powstawania jednego i drugiego jest zbliżony ale finalny efekt smakowy zupełnie inny.


Zapomniałem dodać że #!$%@? się znam.

No ale hamb elegancki!