Wpis z mikrobloga

#mecz Niemcy - Japonia

#wykres prawdopodobieństwa wygranej generowany na żywo przez Google.

Uwagi:
Wykres kończy się pisać w 90. minucie meczu. Nie uwzględnia zatem zdarzeń w doliczonym czasie gry. Pasek przestaje się aktualizować po zakończeniu doliczonego czasu gry. Jeśli mecz jest kontynuowany po upływie doliczonych minut, pasek nie uwzględnia zdarzeń ponad doliczony czas. Wykres oraz pasek znikają po zakończeniu meczu.

W pierwszym komentarzu rozkład prawdopodobieństwa wygranej sprzed rozpoczęcia meczu.
zgubilam_kredki - #mecz Niemcy - Japonia

#wykres prawdopodobieństwa wygranej generow...

źródło: comment_1669215846dYorgCrQBKi1QJlNIO15Zy.jpg

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@ItsFine: wykresy generowane są automatycznie przez Google. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę drużyny grające mecz, a pojawią się statystyki, pasek prawdopodobieństwa, a po rozpoczęciu meczu także ten wykres. Jeśli chciałbyś obserwować, to od kolejnego posta będę dodawać tag #wykresykredki.
  • Odpowiedz
  • 0
@ItsFine: niestety nie wiem. Mogę tylko gdybać, na jakich danych ja bym się oparła i skąd bym je wzięła, ale nie jestem ani statystykiem, ani analitykiem, więc efekt moich typowań byłby raczej dalece rozbieżny od wyników zaawansowanych algorytmów. Inną sprawą jest to, że Google ma w zasadzie nieograniczoną bazę danych. Kluczowy był zatem algorytm, który wyłowi wartościowe dane i odpowiednio je przeanalizuje. Tak mi się przynajmniej wydaje.
  • Odpowiedz