Wpis z mikrobloga

@59b862cef4: Ćwiczenia rezerwistów, wow, jakie straszne - przecież to jest regularnie od klku ładnych lat. Kolega, który w wojski był saperem jeździ rok w rok, wezwania się doczekać nie może bo to walenie wódy przez cały czas.
  • Odpowiedz
@Mikolaj_Rej: Przeczytaj końcówkę wpisu - nie mam nic przeciwko ćwiczeniom wojskowym. Ale wyrywanie dorosłego człowieka na cały miesiąc jest niepoważne.
Poza tym "walenie wódy" jest niedozwolone i za dni, w które jesteś nietrzeźwy nie dostajesz rekompensaty ;) Druga sprawa, nie każdy ma tak dobra wątrobę lub ochotę w ogóle "walić wódę", a co dopiero cały miesiąc.
  • Odpowiedz
@Mikolaj_Rej: Wpis dotyczy osób co jedynie mają kategorie przydzieloną a nigdy nie byli na jakiejkolwiek służbie czy szkoleniach. To co opisałeś to sytuacja cyklicznych szkoleń osoby która miała przysięgę, ale jest w cywilu i jest zaliczana do rezerwy aktywnej - reszta osób tylko z kategorią to rezerwa pasywna.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 60
@Mikolaj_Rej: Hmmm... walenie wódy z randomami za psi grosz (lub za darmo jak żetony złapią) czy prowadzenie własnej firmy by spłacić kredyt na rodzinę i dawać ludziom miejsca pracy lub być tym pracownikiem, który czasu na chlanie i wątroby nie marnuje? Ciężki wybór... ( ͡°͡° ͜ʖ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°͡°)
  • Odpowiedz
Nie odbyłem. Jedyne co miałem wspólnego z wojskiem to komisja wojskowa w wieku 18 lat.

@59b862cef4: a to ciekawe, to znaczy, że po cichu wprowadzają zsw, ale pewnie będą tylko dawać tylko miesięczne szkolenie podstawowe
  • Odpowiedz
@59b862cef4: stary Nie łam się nic lepszego nie mogło cię spotkać byłem na takich ćwiczeniach o których ty mówisz kilkakrotnie. To że jesteś z IT to nie ma żadnego znaczenia to dla Wojtka też dobrze. Ktoś musi obsługiwać te drony które latają nad Ukrainą. Przez miesiąc spotkasz się z kolegami odpoczniesz od żony napijesz się wódeczki zjesz grochóweczki zmierzam ciebie z ważą dadzą mundur na wymiar zapiszą jaki potrzebujesz żeby
  • Odpowiedz
@TenebrosuS: Musisz pamiętać o jednym że do trzech lat a teraz już do dwóch Ameryka wyjdzie z Europy i przeniesie się na Pacyfik a o bezpieczeństwo w Europie będą musieli dbać sami Europejczycy i tutaj jest rola w Wielkiej Brytanii Polski Ukrainy która w tym rejonie będzie zapewniała bezpieczeństwo dlatego więc powołują ludzi którzy byli w rezerwie do odbycia służby wojskowej.
  • Odpowiedz