Aktywne Wpisy

SystemHalted2_0 +145
Moment przejścia z Windows 11 na Fedorę był chyba najlepszą decyzją od bardzo dawna. Serio, jakby ktoś mi wcześniej powiedział, że system może nie walczyć ze mną tylko po prostu działać, to bym nie uwierzył. To dojrzały, szybki i elegancki system, który daje mi pełną kontrolę i nie próbuje na każdym kroku wciskać konta online, telemetrii, reklam ani asystentów z AI, których nikt nie prosił.
System wstaje błyskawicznie, nie mieli dyskiem w tle,
System wstaje błyskawicznie, nie mieli dyskiem w tle,
źródło: temp_file1560360692872629706
Pobierz
naganiaczherculesa +388
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Narysowanie 365 szkiców w rok jest całkiem proste. Tylko że szkicownik się pali, ołówek się pali, styrta się pali i Ty też się palisz, bo jesteś w piekle ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Po pierwsze: po co?
Zawsze lubiłem rysować i malować, nigdy jednak nie zgłębiałem podstaw oprócz teorii. Nie jest to oczywiście konieczne, jak ktoś sobie rysuje tylko tak o dla przyjemności, ale jak chce się iść dalej, to jednak trzeba. Ja chciałem.
Rysowanie jest jak jazda na rowerze, możesz czytać o tym ile chcesz, ale jak nie wsiądziesz na rower i nie pojedziesz to nie będziesz umiał.
Jak będziesz codziennie szkicował, to nie ma opcji, że się nie nauczysz. Dlatego postanowiłem szkicować codziennie przez rok.
Czy mi się udało? Tak i nie.
Nie zrobiłem 365 rysunków jak chciałem, ale i tak widzę postępy.
Rozumiem skąd się biorą różne elementy rysunku i jak działają, jak do tego podejść, jak ukazać cień i światło. Rysowanie samym ołówkiem sprawia mi teraz przyjemność, a nie ból. Nie zamierzam na tym zakończyć i nadal będę ćwiczył, bo uczymy się całe życie. Może jednak nie codziennie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kończę to w tym momencie, bo wiem że dalej nie dam rady. Jestem dumny z 284 prac które wykonałem, jedne były lepsze, drugie dużo gorsze, ale każda z nich to krok do przodu. Nie sądziłem, że wykonam więcej niż 10 prac, więc i tak jest spoko.
Nadal będę tu postował prace- pod tagiem #thewickedkat, nie tylko szkice.
Na koniec zapraszam was na wideopodsumowanie, gdzie można zobaczyć wszystkie wykonane szkice po kolei.
#rysujzwykopem #rysunek #rysowanie #tworczoscwlasna