Od dziś zmieniam nastawienie i 0 pomocy w jakichkolwiek sytuacjach
@Zwytkly: Przypominam, że takie zachowanie to nie coś chamskiego tylko neutralnego. Chamskie zachowanie to było by wepchnięcie się w przejściu kiedy kobieda z wózkiem je otwiera dla siebie.
@Zwytkly: Klasyk w tym kraju. Żyłem rok w Hiszpanii, to tam każda Tobie powie Gracias i się ładnie uśmiechnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Starsze osoby od razu zaczną wypytywać, skąd pochodzisz i jak Tobie się tutaj żyje. W ciągu tygodnia tyle razy ładna Hiszpanka podziękowała mi, co w Polsce przez 5 lat studiów xDD A w Polsce to najczęściej to sprzątaczki dziękowały xD
Za kilka dni podobna sytuacja tylko z inną różową z dzieckiem, nie otwierasz, ona na spotted wypisuje "nie pozdrawiam Anona który chamsko nie otworzył mi drzwi, mimo że szłam z wózkiem z dzieckiem. Gdzie ci mężczyźni?"
@Zwytkly: Przypominam, że takie zachowanie to nie coś chamskiego tylko neutralnego. Chamskie zachowanie to było by wepchnięcie się w przejściu kiedy kobieda z wózkiem je otwiera dla siebie.
One są jeszcze najbardziej humble i najbardziej normalne, wszystkie inne to jakaś abstrakcja xD
Za kilka dni podobna sytuacja tylko z inną różową z dzieckiem, nie otwierasz, ona na spotted wypisuje "nie pozdrawiam Anona który chamsko nie otworzył mi drzwi, mimo że szłam z wózkiem z dzieckiem. Gdzie ci mężczyźni?"
A najbardziej mnie w-----a "smacznego" i oczekiwanie na "dziękuję".
No ale nie musiałem jej otwierać drzwi, toż to z grzeczności/ kultury wypada podziękować