@Adam_Prosty: @Sebek_Bonk: @wojna: Ale wy jesteście jednak szurami ( ͡° ͜ʖ ͡°) nawet nie zadaliście sobie trudu by wejść w artykuł zamiast opierać się na clickbaitowym wpisie na twitterze. Ryzyko to dotyczy osób po 65 roku życia i mimo jego występowania to dowiedziono, że korzyści wynikające ze szczepionki przeciwko COVID w tej grupie wiekowej znacznie przewyższają ewentualne negatywne konsekwencje.
@qwe_: Przykro mi, ale doczytałem. Także puenta tego wpisu jest taka, jak ci rodzice zjedzie na zakrzepic po cudownym strzale od Pfizera, to nie ma co płakać! Ważne, że nie umarł na covida ( ͡° ͜ʖ ͡°) W końcu korzyści przewyższają ryzyko.
@Adam_Prosty: ja nie mogę co za szur xd ja to po czwartej dawce szczepionki opracowanej przez najlepszych naukowców czuje się świetnie!!! Muszę tylko zrobić badanie serca bo coś mnie kłuje i mecze się robią kanapki ale to niska cena za zatrzymanie tej śmiercionośnej groźnej pandemii!!!
Ale wy jesteście jednak szurami ( ͡° ͜ʖ ͡°) nawet nie zadaliście sobie trudu by wejść w artykuł zamiast opierać się na clickbaitowym wpisie na twitterze. Ryzyko to dotyczy osób po 65 roku życia i mimo jego występowania to dowiedziono, że korzyści wynikające ze szczepionki przeciwko COVID w tej grupie wiekowej znacznie przewyższają ewentualne negatywne konsekwencje.
@Adam_Prosty: od początku mówiono o powikłaniach zakrzepowych po szczepionkach- vide astrazeneca i późniejsze porównywania do mrna. Trombogenne powikłania nie są efektem szczepionki per se a reakcji na wirusa i jego elementy. COVID jest jedną z bardziej zakrzeporodnych chorób zakaźnych co było dość wcześnie wykryte z racji tak dużego występowania tego powikłania wśród osób z COVID (jeszcze przed szczepionkami). Ryzyko zakrzepowe jest dużo niższe po szczepieniach niż po chorobie co tłumaczy
Także puenta tego wpisu jest taka, jak ci rodzice zjedzie na zakrzepic po cudownym strzale od Pfizera, to nie ma co płakać! Ważne, że nie umarł na covida
Ale Ty masz prosty tok rozumowania. Ta szczepionka wzrost ryzyka zatoru płucnego o 50% u ogółu badanych. Chyba zapomniałeś, że samo ryzyko zatoru płucnego jest bardzo niskie, więc tak czy siak rodziców opłaca się zaszczepić. Także Twoja puenta jest błędna.
@qwe_: Gdy czuje się źle, to zaczynam kuracje szurskimi metodami i nie ma u mnie czegoś takiego jak, ciężkie zachorowanie na grypę :D Wybacz ale nie rozumem twojego języka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
i nie ma u mnie czegoś takiego jak, ciężkie zachorowanie na grypę :D
Ale ty chyba nie rozumiesz, że u 99% osób grypa przechodzi łagodnie. Ja pytam o hipotetycznej sytuacji. Więc faktycznie nie rozumiesz co się do Ciebie pisze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale wy jesteście jednak szurami ( ͡° ͜ʖ ͡°) nawet nie zadaliście sobie trudu by wejść w artykuł zamiast opierać się na clickbaitowym wpisie na twitterze. Ryzyko to dotyczy osób po 65 roku życia i mimo jego występowania to dowiedziono, że korzyści wynikające ze szczepionki przeciwko COVID w tej grupie wiekowej znacznie przewyższają ewentualne negatywne konsekwencje.
@xczar0: młodszych zbadają za pół roku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Adam_Prosty: Coś się im chyba pomyliło! Przecież… ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@qwe_:
ty mówisz że jestem szuram
Ale Ty masz prosty tok rozumowania. Ta szczepionka wzrost ryzyka zatoru płucnego o 50% u ogółu badanych. Chyba zapomniałeś, że samo ryzyko zatoru płucnego jest bardzo niskie, więc tak czy siak rodziców opłaca się zaszczepić. Także Twoja puenta jest błędna.
@qwe_: Nie zejdziesz na Covid to zejdziesz na efekty uboczne szczepionki p. Covid, tak czy owak na Covid ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@FranzMaurerrr: i Ty doszukujesz się tutaj szczepionki na COVID? ( ͡° ͜ʖ ͡°) A może robiłeś mu sekcję zwłok? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Wszystko_albo_nic: przecież w tym artykule masz podany odnośnik, nawet na pierwszej stronie w podsumowaniu masz
@qwe_: Gdy czuje się źle, to zaczynam kuracje szurskimi metodami i nie ma u mnie czegoś takiego jak, ciężkie zachorowanie na grypę :D Wybacz ale nie rozumem twojego języka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale ty chyba nie rozumiesz, że u 99% osób grypa przechodzi łagodnie. Ja pytam o hipotetycznej sytuacji. Więc faktycznie nie rozumiesz co się do Ciebie pisze ( ͡° ͜ʖ ͡°)