@Rabusek: Byku, zawsze już będę ci wdzięczny za twoje wpisy odnośnie unikania kwarantanny po przylocie do Polski. Moich wycieczek do Kijowa i Wilna z tranzytem przez Poznań nigdy nie zapomnę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@sklerwysyny_pl: To mamy się wiecznie bać? Zawsze gdzieś może powstać za pomocą człowieka lub i nie jakiś zabójczy wirus, bakteria czy cokolwiek sobie zamarzysz. To nie oznacza że mamy żyć w ciągłym strachu, godząc się na prawo które coraz bardziej ogranicza nasze swobody obywatelskie.
@mitchumi: może i będzie nakręcany, ale społeczeństwo będzie to juz miało głęboko w dupie. Nawet, jeśli będzie prawdziwe zagrożenie - a zgotowali nam to politycy i media ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Pojedynczy: nie wjedziesz dalej bez szczepienia, zgadza się (jeszcze przejrze w tygodniu ten akt bidena, moze na wjazd też uchylili ale nie ma tego w mediach)
dasz tipa jak Ty to zrobiłeś? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1. wyłączenie ze szczepienia ze względów medycznych, np. wstrząsy anafilaktyczne, uczuelenie na składnik szczepionki, zapalenia mięśnia sercowego - na stronie CDC zobaczysz co dyskwalifikuje albo zaleca konsultacje z lekarzem 2.
@Rabusek: Nie mówi hop - w Chinach wirus szaleje i możemy spodziewać się kilkuset nowych wariantów, być może nawet jeszcze bardziej zabójczych niż te początkowe
@Rabusek: fajnie, z tym że USA to jeden z ostatnich krajów wymagający certyfikatu szczepienia by wjechać na jego teren. Abstrahując od tego w jakim stopniu jest to sprawdzane, to są bardziej zamordystyczni niż Chiny w tym momencie.
@Rabusek: a to zupełnie inna sprawa. Najgorsze, że wszędzie wszyscy mają to w dupie i zero konsekwencji. Z drugiej strony potężna grupa kowidian wspiera takie zamordyzmy, więc rozejdzie się po kościach
Dzień dobry dostałem najniższą wypłatę od 3 lat i w związku z tym świętuję i kupiłem takie o Dlatego daje tag #janiegejjapapiesz i tag #vieniasrobwpisy @cheture
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
1. wyłączenie ze szczepienia ze względów medycznych, np. wstrząsy anafilaktyczne, uczuelenie na składnik szczepionki, zapalenia mięśnia sercowego - na stronie CDC zobaczysz co dyskwalifikuje albo zaleca konsultacje z lekarzem
2.
@wladyslaw-krakowski: wcale
@wladyslaw-krakowski: ( ͡º ͜ʖ͡º) no tak, tam też były obozy
@Rabusek: przecież to się dopiero nakręca - temat za moment będzie znowu piłowany, widać to po nowych morderczych mutacjach w USA
Dlatego pisałem "w tym momencie"