Aktywne Wpisy
Kto poleci coś do oglądania? Szukam czegoś naprawdę dobrego, a celować na chybił trafił średnio mi się widzi. Czat GPT też wypluwa jakieś głupoty.
Co widziałem: Breaking Bad, Dr House, Białe Kołnierzyki, Gotham, Pingwin, Synowie Anarchii, Peaky Blinders, Gra o Tron, Ród Smoka, Rycerz Siedmiu Królestw, Elementary, Sherlock (ten z Cucumberem), Lost, Czas Honoru, Narcos, Lucyfer, Taboo, The Boys, Wikingowie.
Coś co mi nie przypadło do gustu: Stranger Things, Dexter, Kości, Black
Co widziałem: Breaking Bad, Dr House, Białe Kołnierzyki, Gotham, Pingwin, Synowie Anarchii, Peaky Blinders, Gra o Tron, Ród Smoka, Rycerz Siedmiu Królestw, Elementary, Sherlock (ten z Cucumberem), Lost, Czas Honoru, Narcos, Lucyfer, Taboo, The Boys, Wikingowie.
Coś co mi nie przypadło do gustu: Stranger Things, Dexter, Kości, Black

baemaj +11

Jutro pierwsze czytanie projektu, który poszerza dostęp służb do danych (link do strony Panoptykonu)
Policja znowu kupuje izraelską technologię szpiegowską Cellebrite (link do TVN)
Policjant na wysięgniku zagląda przez okno ¯\_(ツ)_/¯ (Twitter)
Może wygląda to jak kabaret, ale sprawa jest poważna. Już teraz służby zbierają o nas dane tak, jakbyśmy wszyscy byli podejrzani, a jest duża szansa, ze będą ich zbierać jeszcze więcej.
O jakie informacje mogą wystąpić służby bez zgody sądu?
Warto to powtórzyć, dlatego wrzucamy szybko sklejoną infografikę.
---
Dorzuć się do walki z bezprawną inwigilacją
Wspieraj Panoptykon!
panoptyon.org/wspieraj
#polska #polityka #ciekawostki #policja
Wołam użytkowników, którzy zaplusowali następujący wpis lub komentarz:
https://www.wykop.pl/wpis/56370331/panoptykon-wola-chcesz-zebysmy-zawolali-cie-kiedy-/
źródło: comment_1673458822wglnUZjA753qSnCQ1UITTt.jpg
Pobierz